ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΜΕΣΟΛΟΒΙΟ

2:20 μ.μ. by Dr D. Kountouris
Η ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΙΟ «ΜΟΝΤΕΡΝΕΣ» ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΣΧΕΔΟΝ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΝΕΥΡΟΛΟΓΩΝ, ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΑΙΡΟ.
Τα συμπτώματα και οι βλάβες της σκλήρυνσης κατά πλάκας είναι γνωστά˙ αυτό που αποτελεί έκπληξη ακόμα και σε χρόνιες περιπτώσεις σκλήρυνσης κατά πλάκας είναι οι επιπλέον διαταραχές, που προκαλεί η διαταραχή του μεσολοβίου. Η διαταραχή του μεσολοβίου μπορεί να είναι ανατομικής λειτουργικής και μεταβολικής φύσης (βιταμίνες) στη σκλήρυνση κατά πλάκας. Τις περισσότερες, όμως, φορές είναι αποτέλεσμα μιας φλεγμονώδους επεξεργασίας (εστία), η οποία δημιουργεί επιπρόσθετα κλινικά προβλήματα. Επειδή το μεσολόβιο είναι η γέφυρα επικοινωνίας μεταξύ των δυο εγκεφαλικών ημισφαιρίων, όταν έχουμε μια βλάβη σε αυτή την περιοχή αυτό που, κατά κύριο λόγο, εμφανίζεται σαν σύμπτωμα είναι επιληπτικές κρίσεις και γνωστικές διαταραχές. Στις περιπτώσεις αυτές, ο επιμελής νευρολογικός και ακτινολογικός έλεγχος είναι αναγκαίος, έτσι που να μπορεί στην έγκαιρη διάγνωση να γίνει και η κατάλληλη θεραπεία που πολλές φορές είναι σωτηρία π.χ. χορήγηση βιταμινών.

Ετικέτες , , , ,

Comments (0)


<<<< Επόμενο νεότερο άρθρο Επόμενο παλαιότερο άρθρο >>>>
Συγγραφέας
  • Dr. Δημήτρης Κουντούρης border=
  • Όνομα: Dr D. Kountouris
  • Τοποθεσία: Αθήνα, Αττική, Greece
  • Σχετικά: Ο Δ. Κουντούρης τελείωσε το Πανεπιστήμιο (Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης) το 1975. Έκανε την ειδικότητά του στη Νευρολογική Πανεπιστημιακή Κλινική του Ruhr στη Γερμανία. Πήρε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής από το ίδιο πανεπιστήμιο. Επιπλέον, εκεί έκανε και την διατριβή του, ενώ προτάθη για την υφηγεσία. Εκλέχθη επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, καθώς επίσης επισκέπτης καθηγητής στη Βοστώνη, στην Ulm, και στη Ferrara. Από το 1988 ιδιωτεύει στην Ελλάδα. Είναι μέλος πολλών αμερικάνικων και ευρωπαϊκών εταιρειών. Έχει δημοσιεύσει πλήθος βιβλίων, ιατρικών δοκιμίων, δημοσιογραφικών άρθρων και πορισμάτων για διάφορες ασθένειες. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε πολλά παγκόσμια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια ως παρουσιαστής.
  • Προβολή πλήρους προφίλ
Προηγούμενες αναρτήσεις
Αρχεία
Σύνδεσμοι

Θυρεοειδίτιδα

Θέλετε να λαμβάνετε τα τελευταία μας νέα;
Δώστε το email σας:Η υπηρεσία παρέχεται από το FeedBurnerΣεβόμαστε απόλυτα τα προσωπικά σας δεδομέναOur site is at APN Greece Directory


ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ - Ηλεκτρονικό φυλλάδιο
Share