ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗΣ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΕΙΝΑΙ «ΔΙΕΘΝΗ»

12:57 π.μ. by Dr D. Kountouris
ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΣΗΜΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΜΑΥΟ ΣΤΙΣ ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΕΓΙΝΕ ΜΙΑ ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΗ ΑΣΘΕΝΩΝ ΥΠΟΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗΣ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ.
Ο σκοπός ήτανε να δούνε εάν οι υποομάδες αυτές παρουσίαζαν ίδια συμπτώματα και αν είχανε και την ανάλογη ανοσολογική προδιάθεση.
Συγκεκριμένα πρόκειται για την εμφανιζόμενη στην Αμερική λεγόμενη νευροοπτική μυελίτιδα και για την νοσολογική οντότητα που εμφανίζεται στο 30% των ασθενών με σκλήρυνση κατά πλάκας στην Ιαπωνία και λέγεται οπτικού σπονδυλικού τύπου σκλήρυνση κατά πλάκας.
Και στις δύο περιπτώσεις τα συμπτώματα είναι προβλήματα από την όραση καθώς επίσης και η εμφάνιση μίας εγκάρσιας μυελίτιδας με κύριο πρόβλημα την παραπάρεση και την δυσλειτουργία της ούρησης.
Και στις δύο περιπτώσεις κατά κανόνα η μαγνητική τομογραφία του εγκεφάλου είναι αρνητική.
Έτσι λοιπόν διαπίστωσαν ότι μια αυξημένη πρωτεΐνη η IgG στο αίμα και των δύο ομάδων καθώς επίσης και στο εγκεφαλονωτιαίο υγρό ήταν στα ίδια υψηλά επίπεδα και έτσι κατέληξαν ότι πρόκειται για την ίδια νοσολογική οντότητα.
Εν ολίγης η όλη αυτή προσπάθεια είχε σκοπό να δείξει ότι οι ρίζες σε περίπτωση σκλήρυνσης κατά πλάκας διαφόρων ομάδων είναι κοινές και ότι υπάρχουνε πάντοτε διαγνωστικά κριτήρια όπως εν προκειμένω η IgG που πιστοποιούν την διάγνωση.

Ετικέτες , , , , ,

Comments (0)


<<<< Επόμενο νεότερο άρθρο Επόμενο παλαιότερο άρθρο >>>>
Συγγραφέας
  • Dr. Δημήτρης Κουντούρης border=
  • Όνομα: Dr D. Kountouris
  • Τοποθεσία: Αθήνα, Αττική, Greece
  • Σχετικά: Ο Δ. Κουντούρης τελείωσε το Πανεπιστήμιο (Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης) το 1975. Έκανε την ειδικότητά του στη Νευρολογική Πανεπιστημιακή Κλινική του Ruhr στη Γερμανία. Πήρε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής από το ίδιο πανεπιστήμιο. Επιπλέον, εκεί έκανε και την διατριβή του, ενώ προτάθη για την υφηγεσία. Εκλέχθη επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, καθώς επίσης επισκέπτης καθηγητής στη Βοστώνη, στην Ulm, και στη Ferrara. Από το 1988 ιδιωτεύει στην Ελλάδα. Είναι μέλος πολλών αμερικάνικων και ευρωπαϊκών εταιρειών. Έχει δημοσιεύσει πλήθος βιβλίων, ιατρικών δοκιμίων, δημοσιογραφικών άρθρων και πορισμάτων για διάφορες ασθένειες. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε πολλά παγκόσμια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια ως παρουσιαστής.
  • Προβολή πλήρους προφίλ
Προηγούμενες αναρτήσεις
Αρχεία
Σύνδεσμοι

Θυρεοειδίτιδα

Θέλετε να λαμβάνετε τα τελευταία μας νέα;
Δώστε το email σας:



Η υπηρεσία παρέχεται από το FeedBurner



Σεβόμαστε απόλυτα τα προσωπικά σας δεδομένα



Our site is at APN Greece Directory


ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ - Ηλεκτρονικό φυλλάδιο
Share