ΕΝΤΟΝΗ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΥΣΗ

2:35 π.μ. by Dr D. Kountouris
ΑΚΡΑΙΕΣ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΟΔΗΓΟΥΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΤΑΚΤΙΚΑ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΕ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΣΕ ΠΑΡΑΛΥΣΕΙΣ
Θα πρέπει να φανταστούν πως ότι είναι το αμυντικό σύστημα για το σώμα του ανθρώπου είναι τα αισθήματα το ανάλογο για τον εγκέφαλο. Τα αισθήματα αποτελούν ένα κλίμα του ανοσοποιητικού που προστατεύει τις εγκεφαλικές λειτουργίες όταν εκτροχιάζονται. Ιδιαίτερα στην σκλήρυνση κατά πλάκας που πάρα πολύ τακτικά εμφανίζεται μια έντονη σωματική η νευρολογική διαταραχή ύστερα από ένα έντονο συναίσθημα ή την εκδήλωση κάποιων ενστίκτων πρέπει να μας κάνει ιδιαίτερα προσεκτικούς.
Ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας δεν πρέπει ποτέ να υποτιμούν το αίσθημα που προκαλείται εν θερμώ, τους διεγείρει τους (θυμώνει) και τους αναγκάζει να έρθουνε σε extreme ψυχικές καταστάσεις.
Πάντα πρέπει να υφίσταται μια ηρεμία και ησυχία διότι τα εν θερμώ «αισθήματα» διαταράζουν την ανοσοποιητική λειτουργία και η ελαττωμένη άμυνα του οργανισμού οδηγεί το κορμί σε ταλαιπωρίες. Πάρα πολύ τακτική είναι η εμφάνιση παραλύσεων μυών, άκρων ή τμημάτων του προσώπου και ιδιαίτερα των ματιών μετά από έντονη συγκίνηση.

Ετικέτες , , , ,

Comments (0)


<<<< Επόμενο νεότερο άρθρο Επόμενο παλαιότερο άρθρο >>>>
Συγγραφέας
  • Dr. Δημήτρης Κουντούρης border=
  • Όνομα: Dr D. Kountouris
  • Τοποθεσία: Αθήνα, Αττική, Greece
  • Σχετικά: Ο Δ. Κουντούρης τελείωσε το Πανεπιστήμιο (Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης) το 1975. Έκανε την ειδικότητά του στη Νευρολογική Πανεπιστημιακή Κλινική του Ruhr στη Γερμανία. Πήρε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής από το ίδιο πανεπιστήμιο. Επιπλέον, εκεί έκανε και την διατριβή του, ενώ προτάθη για την υφηγεσία. Εκλέχθη επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, καθώς επίσης επισκέπτης καθηγητής στη Βοστώνη, στην Ulm, και στη Ferrara. Από το 1988 ιδιωτεύει στην Ελλάδα. Είναι μέλος πολλών αμερικάνικων και ευρωπαϊκών εταιρειών. Έχει δημοσιεύσει πλήθος βιβλίων, ιατρικών δοκιμίων, δημοσιογραφικών άρθρων και πορισμάτων για διάφορες ασθένειες. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε πολλά παγκόσμια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια ως παρουσιαστής.
  • Προβολή πλήρους προφίλ
Προηγούμενες αναρτήσεις
Αρχεία
Σύνδεσμοι

Θυρεοειδίτιδα

Θέλετε να λαμβάνετε τα τελευταία μας νέα;
Δώστε το email σας:



Η υπηρεσία παρέχεται από το FeedBurner



Σεβόμαστε απόλυτα τα προσωπικά σας δεδομένα



Our site is at APN Greece Directory


ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ - Ηλεκτρονικό φυλλάδιο
Share