ΕΡΥΘΡΟΠΟΙΗΤΙΝΗ ΚΑΙ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ

2:43 π.μ. by Dr D. Kountouris
ΝΕΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΓΝΩΣΗ ΟΤΙ Η ΕΡΥΘΡΟΠΟΙΗΤΙΝΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΚΡΩΣ ΕΥΕΡΓΕΤΙΚΗ ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΣΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗΣ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ.
Από δύο διαφορετικές θέσεις στην Γερμανία μια μεγάλη μελέτη σχετικά με την δράση της ερυθροποιητίνης πάνω στα συμπτώματα της σκλήρυνσης κατά πλάκας δίνει πολύ ουσιαστικά αποτελέσματα. Το μέχρι τώρα γνωστό από τις νευροπάθειες και σαν παράνομο φάρμακο του ντόπινγκ ερυθροποιητίνη (ΕΠΟ) πιστοποιεί όλως απρόσμενα την άκρως ευεργετική του δράση για μια από τις πιο δύσκολες νευρολογικές ασθένειες όπως είναι η σκλήρυνση κατά πλάκας.
Μετά από χορήγηση αρκετών μηνών σε υψηλές δόσεις βρέθηκε μια βελτίωση των ασθενών με σκλήρυνση κατά πλάκας που λάμβαναν ερυθροποιητίνη σε όλα περίπου τα συμπτώματα. Βελτίωση βάδισης, αισθητικότητας, αλλά κυρίως των εγκεφαλικών λειτουργιών.
Αποδίδεται η ευεργετική δράση της ερυθροποιητίνης στο γεγονός ότι αυξανόμενα τα ερυθροκύτταρα μεταβιβάζουν περισσότερο οξυγόνο δρώντας έτσι ευεργετικά για όλα τα σημεία του εγκεφάλου που έχουνε πρόβλημα με τις κατά τόπους εστίες της σκλήρυνσης κατά πλάκας και παράλληλα έχει μια ευεργετική δράση στο ίδιο το ανοσοποιητικό σύστημα του εγκεφάλου που ανεβάζει τον δείκτη της αυτοπροστασίας.

Ετικέτες , , ,

Comments (0)


<<<< Επόμενο νεότερο άρθρο Επόμενο παλαιότερο άρθρο >>>>
Συγγραφέας
  • Dr. Δημήτρης Κουντούρης border=
  • Όνομα: Dr D. Kountouris
  • Τοποθεσία: Αθήνα, Αττική, Greece
  • Σχετικά: Ο Δ. Κουντούρης τελείωσε το Πανεπιστήμιο (Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης) το 1975. Έκανε την ειδικότητά του στη Νευρολογική Πανεπιστημιακή Κλινική του Ruhr στη Γερμανία. Πήρε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής από το ίδιο πανεπιστήμιο. Επιπλέον, εκεί έκανε και την διατριβή του, ενώ προτάθη για την υφηγεσία. Εκλέχθη επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, καθώς επίσης επισκέπτης καθηγητής στη Βοστώνη, στην Ulm, και στη Ferrara. Από το 1988 ιδιωτεύει στην Ελλάδα. Είναι μέλος πολλών αμερικάνικων και ευρωπαϊκών εταιρειών. Έχει δημοσιεύσει πλήθος βιβλίων, ιατρικών δοκιμίων, δημοσιογραφικών άρθρων και πορισμάτων για διάφορες ασθένειες. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε πολλά παγκόσμια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια ως παρουσιαστής.
  • Προβολή πλήρους προφίλ
Προηγούμενες αναρτήσεις
Αρχεία
Σύνδεσμοι

Θυρεοειδίτιδα

Θέλετε να λαμβάνετε τα τελευταία μας νέα;
Δώστε το email σας:



Η υπηρεσία παρέχεται από το FeedBurner



Σεβόμαστε απόλυτα τα προσωπικά σας δεδομένα



Our site is at APN Greece Directory


ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ - Ηλεκτρονικό φυλλάδιο
Share