Ο ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΝΟΣΗΡΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ

1:57 π.μ. by Dr D. Kountouris

Στις ΗΠΑ υπάρχει μια αξιόλογη και ιδιαίτερη στατιστική υπηρεσία, η οποία καταγράφει ιατρικά δεδομένα απευθείας από τους ενδιαφερόμενους, χωρίς να έχει παράλληλη σύνδεση με ιατρικές υπηρεσίες. Πρόκειται για το National Health Interview Survey (NHIS).
Το ινστιτούτο αυτό μεταξύ των άλλων ανά τετραετία κάνει κάποιους υπολογισμούς και για τη σκλήρυνση κατά πλάκας. Οι σχετικές αναλύσεις βασίζονται σε γεωγραφική κατανομή, φύλο, ηλικία και εθνική προέλευση.
Έτσι, λοιπόν, προέκυψε κατά την τελευταία εθελοντική καταγραφή μία αύξηση στην αναλογία περιστατικών, φθάνοντας περίπου τους 230 ασθενείς ανά 100.000 πληθυσμού το χρόνο. Μάλιστα, η ανάλυση έδειξε ότι κυρίως η αύξηση πρόσβαλε (κατά 50% περισσότερο) τις γυναίκες ηλικίας 40-59ετών. Σε ότι αφορά φύλο, χρώμα, εθνικότητα δεν φάνηκε καμία άλλη απόκλιση.
Οι εκτιμήσεις του ινστιτούτου είναι ότι η έκταση της ασθένειας είναι μεγαλύτερη. Διότι το 14-20% των ασθενών δεν γνωρίζουν τη διάγνωσή τους ή δεν την έχουν πληροφορηθεί ακόμη από το γιατρό τους.

Ετικέτες , , , ,

Comments (0)


<<<< Επόμενο νεότερο άρθρο Επόμενο παλαιότερο άρθρο >>>>
Συγγραφέας
  • Dr. Δημήτρης Κουντούρης border=
  • Όνομα: Dr D. Kountouris
  • Τοποθεσία: Αθήνα, Αττική, Greece
  • Σχετικά: Ο Δ. Κουντούρης τελείωσε το Πανεπιστήμιο (Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης) το 1975. Έκανε την ειδικότητά του στη Νευρολογική Πανεπιστημιακή Κλινική του Ruhr στη Γερμανία. Πήρε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής από το ίδιο πανεπιστήμιο. Επιπλέον, εκεί έκανε και την διατριβή του, ενώ προτάθη για την υφηγεσία. Εκλέχθη επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, καθώς επίσης επισκέπτης καθηγητής στη Βοστώνη, στην Ulm, και στη Ferrara. Από το 1988 ιδιωτεύει στην Ελλάδα. Είναι μέλος πολλών αμερικάνικων και ευρωπαϊκών εταιρειών. Έχει δημοσιεύσει πλήθος βιβλίων, ιατρικών δοκιμίων, δημοσιογραφικών άρθρων και πορισμάτων για διάφορες ασθένειες. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε πολλά παγκόσμια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια ως παρουσιαστής.
  • Προβολή πλήρους προφίλ
Προηγούμενες αναρτήσεις
Αρχεία
Σύνδεσμοι

Θυρεοειδίτιδα

Θέλετε να λαμβάνετε τα τελευταία μας νέα;
Δώστε το email σας:Η υπηρεσία παρέχεται από το FeedBurnerΣεβόμαστε απόλυτα τα προσωπικά σας δεδομέναOur site is at APN Greece Directory


ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ - Ηλεκτρονικό φυλλάδιο
Share