ΚΥΤΤΟΚΙΝΕΣ – ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ – ΨΥΧΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ

3:15 π.μ. by Dr D. Kountouris

Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕ ΓΕΝΕΤΙΚΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΙΝΤΕΡΦΕΡΟΝΕΣ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΚΥΤΤΟΚΙΝΩΝ ΚΑΙ ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ, ΕΚΡΗΞΗ ΨΥΧΙΚΩΝ ΔΙΑΤΑΡΑΧΩΝ.
Οι ιντερφερόνες είναι μια από τις βασικές θεραπείες στην σκλήρυνση κατά πλάκας. Η θεραπευτική τους ικανότητα βασίζεται στο θεωρητικό μοντέλο ότι έχουν μια αντιλοιμώδη ανοσορρυθμιστική συμπεριφορά. Αυτό, βέβαια, δεν έχει αποδειχθεί πλήρως και η θεραπευτική αυτή προσέγγιση είναι περισσότερο μια υποθετική βάση εργασίας.
Το σίγουρο είναι όμως ότι οι γενετικά αναπαραγόμενες αυτές κυττοκίνες μπαίνοντας στον οργανισμό και φθάνοντας στον εγκέφαλο αποκτούν δύο βασικές περαιτέρω ιδιότητες :
1) Δημιουργούν νέα αντισώματα και
2) Αυξάνουν την έκρηξη της ντοπαμίνης.

Όσον αφορά το πρώτο, δηλαδή, την παραγωγή νέων αντισωμάτων, σχετίζεται με την περαιτέρω εξέλιξη της σκλήρυνσης κατά πλάκας σε μια άγνωστη κατεύθυνση.
Το δεύτερο όμως, δηλαδή, η αύξηση της έκκρισης της ντοπαμίνης, έχει μια άμεση επίδραση στην συμπεριφορά.
Έτσι, παρατηρούνται σε αυτούς τους ασθενείς, ανάλογα με την θεραπευτική διαχείριση των κυττοκινών, κατάθλιψη, μανία ή και πιο τακτικά, σχιζοειδής συμπεριφορά.
Η τελευταία εμφανίζεται πιο τακτικά, διότι είναι δυνατόν και άλλες λοιμώξεις, όπως από έρπη, μεγαλοκυτταροϊό κλπ. να δρουν αθροιστικά στην κατεύθυνση αυτή.
ΠΡΟΣΟΧΗ, λοιπόν, στις ψυχιατρικές αποκλίσεις της συμπεριφοράς σε ασθενείς σε θεραπεία με ιντερφερόνες.

Ετικέτες , , , , , ,

Comments (0)


<<<< Επόμενο νεότερο άρθρο Επόμενο παλαιότερο άρθρο >>>>
Συγγραφέας
  • Dr. Δημήτρης Κουντούρης border=
  • Όνομα: Dr D. Kountouris
  • Τοποθεσία: Αθήνα, Αττική, Greece
  • Σχετικά: Ο Δ. Κουντούρης τελείωσε το Πανεπιστήμιο (Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης) το 1975. Έκανε την ειδικότητά του στη Νευρολογική Πανεπιστημιακή Κλινική του Ruhr στη Γερμανία. Πήρε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής από το ίδιο πανεπιστήμιο. Επιπλέον, εκεί έκανε και την διατριβή του, ενώ προτάθη για την υφηγεσία. Εκλέχθη επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, καθώς επίσης επισκέπτης καθηγητής στη Βοστώνη, στην Ulm, και στη Ferrara. Από το 1988 ιδιωτεύει στην Ελλάδα. Είναι μέλος πολλών αμερικάνικων και ευρωπαϊκών εταιρειών. Έχει δημοσιεύσει πλήθος βιβλίων, ιατρικών δοκιμίων, δημοσιογραφικών άρθρων και πορισμάτων για διάφορες ασθένειες. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε πολλά παγκόσμια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια ως παρουσιαστής.
  • Προβολή πλήρους προφίλ
Προηγούμενες αναρτήσεις
Αρχεία
Σύνδεσμοι

Θυρεοειδίτιδα

Θέλετε να λαμβάνετε τα τελευταία μας νέα;
Δώστε το email σας:



Η υπηρεσία παρέχεται από το FeedBurner



Σεβόμαστε απόλυτα τα προσωπικά σας δεδομένα



Our site is at APN Greece Directory


ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ - Ηλεκτρονικό φυλλάδιο
Share