ΑΝΤΙΙΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΚΑΙ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ

8:06 π.μ. by Dr D. Kountouris

Στη θεραπεία της σκλήρυνσης κατά πλάκας συμβάλλουν πάρα πολλά φάρμακα με ελεγμένες μεν τις δραστικές τους ουσίες και τον τρόπο δράσης τους, αλλά, άγνωστο τον μηχανισμό επήρειας στην νοσολογική περίπτωση της σκλήρυνσης κατά πλάκας.
Επειδή σε ορισμένες περιπτώσεις έρπητα ζωστήρα έχει χορηγηθεί μαζί με άλλα φάρμακα και η αντιιική αγωγή (σικλοβίρ) έγιναν κάποιες παρατηρήσεις θετικής επίδρασης αυτού του φαρμάκου στην προκειμένη περίπτωση.
Κατόπιν τούτου, μια συγκεκριμένη έρευνα -που έγινε με στόχο να πιστοποιήσει αν υφίσταται θετική δράση του σικλοβίρ και στις περιπτώσεις γενικά της σκλήρυνσης κατά πλάκας- κατέδειξε ενδιαφέροντα συμπεράσματα. Δίνοντας το φάρμακο παράλληλα σε ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας και υγιείς έγινε μια σύγκριση της οποίας τα αποτελέσματα έδειξαν ότι το σικλοβίρ ενώ δεν έχει καμία συγκεκριμένη επίδραση σε όλο το νοσολογικό σχήμα της σκλήρυνσης κατά πλάκας, εμφάνισε μια μείωση της δραστηριότητας γύρω από τις ενεργές εστίες των ασθενών με σκλήρυνση κατά πλάκας.
Το γεγονός αυτό σηματοδότησε την αναγκαιότητα μιας μεγαλύτερης έρευνας με πιθανόν μεγαλύτερες δόσεις αντιιικών φαρμάκων για καλύτερα αποτελέσματα στην σκλήρυνση κατά πλάκας.

Ετικέτες , , , ,

Comments (0)


<<<< Επόμενο νεότερο άρθρο Επόμενο παλαιότερο άρθρο >>>>
Συγγραφέας
  • Dr. Δημήτρης Κουντούρης border=
  • Όνομα: Dr D. Kountouris
  • Τοποθεσία: Αθήνα, Αττική, Greece
  • Σχετικά: Ο Δ. Κουντούρης τελείωσε το Πανεπιστήμιο (Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης) το 1975. Έκανε την ειδικότητά του στη Νευρολογική Πανεπιστημιακή Κλινική του Ruhr στη Γερμανία. Πήρε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής από το ίδιο πανεπιστήμιο. Επιπλέον, εκεί έκανε και την διατριβή του, ενώ προτάθη για την υφηγεσία. Εκλέχθη επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, καθώς επίσης επισκέπτης καθηγητής στη Βοστώνη, στην Ulm, και στη Ferrara. Από το 1988 ιδιωτεύει στην Ελλάδα. Είναι μέλος πολλών αμερικάνικων και ευρωπαϊκών εταιρειών. Έχει δημοσιεύσει πλήθος βιβλίων, ιατρικών δοκιμίων, δημοσιογραφικών άρθρων και πορισμάτων για διάφορες ασθένειες. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε πολλά παγκόσμια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια ως παρουσιαστής.
  • Προβολή πλήρους προφίλ
Προηγούμενες αναρτήσεις
Αρχεία
Σύνδεσμοι

Θυρεοειδίτιδα

Θέλετε να λαμβάνετε τα τελευταία μας νέα;
Δώστε το email σας:Η υπηρεσία παρέχεται από το FeedBurnerΣεβόμαστε απόλυτα τα προσωπικά σας δεδομέναOur site is at APN Greece Directory


ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ - Ηλεκτρονικό φυλλάδιο
Share