ΑΥΧΕΝΙΚΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ

2:12 μ.μ. by Dr D. Kountouris
ΑΡΚΕΤΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΝΟΧΛΗΣΕΙΣ ΑΥΧΕΝΙΚΟΥ ΣΥΝΔΡΟΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΥΜΠΤΩΜΑ ΤΗΣ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗΣ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ
Το αυχενικό τμήμα του σωλήνα του νωτιαίου μυελού πολλές φορές «στενεύει».
Κατά κύριο λόγο αιτίες μείωσης της διαμέτρου του είναι οστεοαρθρίτιδες, διαταραχές των μεσοσπονδύλιων αρθρώσεων ή ακόμη φλεγμονώδεις επεξεργασίες ενδο και περιμυελικά.
Το γεγονός αυτό προκαλεί πιέσεις στην περιοχή που με την σειρά του εμφανίζει πόνους στην κίνηση, παραισθησίες ή καυσαλγίες.
Την ίδια συμπτωματολογία μπορεί να προκαλέσει και μια μικρή μονήρης απομυελινωτική εστία, που μπορεί να παραμείνει για πολύ καιρό αδιάγνωστη μέχρι να γίνει μια μαγνητική τομογραφία στην περιοχή, προκειμένου να βρεθεί τι προκαλεί το έντονα αυχενικό σύνδρομο.
Μετά την διάγνωση βέβαια είναι και άλλη η κλινική συμπεριφορά. Πρέπει όμως να σκεφτόμαστε και την σκλήρυνση κατά πλάκας στα έντονα και χρόνια αυχενικά σύνδρομα.
Ιδίως δε όταν αυτά επιμένουν χωρίς συμπτωματολογία από τα άκρα.

Ετικέτες , , , ,

Comments (0)


<<<< Επόμενο νεότερο άρθρο Επόμενο παλαιότερο άρθρο >>>>
Συγγραφέας
  • Dr. Δημήτρης Κουντούρης border=
  • Όνομα: Dr D. Kountouris
  • Τοποθεσία: Αθήνα, Αττική, Greece
  • Σχετικά: Ο Δ. Κουντούρης τελείωσε το Πανεπιστήμιο (Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης) το 1975. Έκανε την ειδικότητά του στη Νευρολογική Πανεπιστημιακή Κλινική του Ruhr στη Γερμανία. Πήρε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής από το ίδιο πανεπιστήμιο. Επιπλέον, εκεί έκανε και την διατριβή του, ενώ προτάθη για την υφηγεσία. Εκλέχθη επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, καθώς επίσης επισκέπτης καθηγητής στη Βοστώνη, στην Ulm, και στη Ferrara. Από το 1988 ιδιωτεύει στην Ελλάδα. Είναι μέλος πολλών αμερικάνικων και ευρωπαϊκών εταιρειών. Έχει δημοσιεύσει πλήθος βιβλίων, ιατρικών δοκιμίων, δημοσιογραφικών άρθρων και πορισμάτων για διάφορες ασθένειες. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε πολλά παγκόσμια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια ως παρουσιαστής.
  • Προβολή πλήρους προφίλ
Προηγούμενες αναρτήσεις
Αρχεία
Σύνδεσμοι

Θυρεοειδίτιδα

Θέλετε να λαμβάνετε τα τελευταία μας νέα;
Δώστε το email σας:Η υπηρεσία παρέχεται από το FeedBurnerΣεβόμαστε απόλυτα τα προσωπικά σας δεδομέναOur site is at APN Greece Directory


ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ - Ηλεκτρονικό φυλλάδιο
Share