ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΝΗΣΥΧΟΥ ΑΚΡΟΥ

2:25 π.μ. by Dr D. Kountouris

ΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΤΟΥ «ΑΝΗΣΥΧΟΥ ΑΚΡΟΥ» ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΝΟΣΟΛΟΓΙΚΗ ΟΝΤΟΤΗΤΑ, ΣΥΧΝΑ ΣΥΝΟΔΕΥΕΙ Η ΕΠΙΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ ΑΠΟ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗΣ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ
Το σύνδρομο του «ανήσυχου άκρου» είναι η αίσθηση ενός τσιμπήματος ή «μυρμηγκιάσματος» στο βάθος της γάμπας συνοδευμένο από μια ακατανίκητη ανάγκη κίνησης και μάλαξης.
Στην περίπτωση του «ανήσυχου άκρου» έχουμε μια εγκεφαλική δυσλειτουργία που εμφανίζεται στα μεταβολικά νοσήματα (ήπαρ, νεφρά, διαβήτη) καθώς επίσης στη φλεβίτιδα και τα εξωπυραμιδικά σύνδρομα.
Η εμφάνιση του σε ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας είναι πολύ τακτική διότι η εγκεφαλική αυτή διαταραχή φαίνεται να «χτυπάει» τις ίδιες συνάψεις όπως και η νόσος.
Το σύνδρομο του «ανήσυχου άκρου» έχει την δικιά του θεραπεία.
Συνήθως χρησιμοποιούν κοκτέιλ αντιψυχωσικών, αντι-παρκισιονικών, αντιεπιληπτικών και ηρεμιστικών φαρμάκων.

Ετικέτες , , ,

Comments (0)


<<<< Επόμενο νεότερο άρθρο Επόμενο παλαιότερο άρθρο >>>>
Συγγραφέας
  • Dr. Δημήτρης Κουντούρης border=
  • Όνομα: Dr D. Kountouris
  • Τοποθεσία: Αθήνα, Αττική, Greece
  • Σχετικά: Ο Δ. Κουντούρης τελείωσε το Πανεπιστήμιο (Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης) το 1975. Έκανε την ειδικότητά του στη Νευρολογική Πανεπιστημιακή Κλινική του Ruhr στη Γερμανία. Πήρε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής από το ίδιο πανεπιστήμιο. Επιπλέον, εκεί έκανε και την διατριβή του, ενώ προτάθη για την υφηγεσία. Εκλέχθη επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, καθώς επίσης επισκέπτης καθηγητής στη Βοστώνη, στην Ulm, και στη Ferrara. Από το 1988 ιδιωτεύει στην Ελλάδα. Είναι μέλος πολλών αμερικάνικων και ευρωπαϊκών εταιρειών. Έχει δημοσιεύσει πλήθος βιβλίων, ιατρικών δοκιμίων, δημοσιογραφικών άρθρων και πορισμάτων για διάφορες ασθένειες. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε πολλά παγκόσμια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια ως παρουσιαστής.
  • Προβολή πλήρους προφίλ
Προηγούμενες αναρτήσεις
Αρχεία
Σύνδεσμοι

Θυρεοειδίτιδα

Θέλετε να λαμβάνετε τα τελευταία μας νέα;
Δώστε το email σας:Η υπηρεσία παρέχεται από το FeedBurnerΣεβόμαστε απόλυτα τα προσωπικά σας δεδομέναOur site is at APN Greece Directory


ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ - Ηλεκτρονικό φυλλάδιο
Share