ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ-ΜΑΓΝΗΤΙΚΗ ΤΟΜΟΓΡΑΦΙΑ

3:01 π.μ. by Dr D. Kountouris
Η ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΜΑΓΝΗΤΙΚΗΣ ΤΟΜΟΓΡΑΦΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΟΤΑΝ Η ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΤΗΣ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗΣ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΣΑΦΗΣ
Μια ομάδα Ιταλών γιατρών στο Μιλάνο υπό την καθοδήγηση του καθηγητή Comi ασχολήθηκε εντατικά με το θέμα της σιγουριάς της διάγνωσης της σκλήρυνσης κατά πλάκας.
Αφορμή στάθηκε το γεγονός ότι πολλές φορές ενώ κλινικά και νευροφυσιολογικά η διάγνωση είναι σαφής δεν επιβεβαιώνεται από την μαγνητική τομογραφία. Γεγονός που φέρνει κλινική αναστάτωση, καθυστέρηση της θεραπείας και χρονική μετάθεση του προβλήματος με συνέπειες για τον ασθενή.
Στις περιπτώσεις αυτές υποστηρίζουν οι Ιταλοί γιατροί ότι είναι αναγκαία η χρήση και της υπολογιστικής μαγνητικής τομογραφίας. Σε έρευνα που κάνανε οι ίδιοι πιστοποιήσανε ότι πράγματι η υπολογιστική μαγνητική τομογραφία προσφέρει διαγνωστικές ενδείξεις εκεί που η απλή μαγνητική τομογραφία αποδυκνείεται ανεπαρκής.
Συνεπώς όταν υπάρχει η ανάγκη της έγκαιρης διάγνωσης η εφαρμογή της υπολογιστικής μαγνητικής τομογραφίας πρέπει να είναι άμεση.

Ετικέτες , , , ,

Comments (0)


<<<< Επόμενο νεότερο άρθρο Επόμενο παλαιότερο άρθρο >>>>
Συγγραφέας
  • Dr. Δημήτρης Κουντούρης border=
  • Όνομα: Dr D. Kountouris
  • Τοποθεσία: Αθήνα, Αττική, Greece
  • Σχετικά: Ο Δ. Κουντούρης τελείωσε το Πανεπιστήμιο (Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης) το 1975. Έκανε την ειδικότητά του στη Νευρολογική Πανεπιστημιακή Κλινική του Ruhr στη Γερμανία. Πήρε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής από το ίδιο πανεπιστήμιο. Επιπλέον, εκεί έκανε και την διατριβή του, ενώ προτάθη για την υφηγεσία. Εκλέχθη επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, καθώς επίσης επισκέπτης καθηγητής στη Βοστώνη, στην Ulm, και στη Ferrara. Από το 1988 ιδιωτεύει στην Ελλάδα. Είναι μέλος πολλών αμερικάνικων και ευρωπαϊκών εταιρειών. Έχει δημοσιεύσει πλήθος βιβλίων, ιατρικών δοκιμίων, δημοσιογραφικών άρθρων και πορισμάτων για διάφορες ασθένειες. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε πολλά παγκόσμια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια ως παρουσιαστής.
  • Προβολή πλήρους προφίλ
Προηγούμενες αναρτήσεις
Αρχεία
Σύνδεσμοι

Θυρεοειδίτιδα

Θέλετε να λαμβάνετε τα τελευταία μας νέα;
Δώστε το email σας:Η υπηρεσία παρέχεται από το FeedBurnerΣεβόμαστε απόλυτα τα προσωπικά σας δεδομέναOur site is at APN Greece Directory


ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ - Ηλεκτρονικό φυλλάδιο
Share