ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ Β – ΚΥΤΤΑΡΑ ΣΤΗΝ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ

1:45 π.μ. by Dr D. Kountouris
ΤΑ Β – ΚΥΤΤΑΡΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΕΝΑ ΕΙΔΙΚΟ ΡΟΛΟ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΗΣ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗΣ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ
Αυτά τα κύτταρα ανήκουνε στα λευκά αιμοσφαίρια και αποτελούνε ουσιαστικά μια υποομάδα τους. Η λειτουργική τους χρησιμότητα έγκειται κατά κύριο λόγο στην παραγωγή αντισωμάτων. Η λειτουργία των Β – κυττάρων έγκειται στην παραγωγή αντισωμάτων. Τα αντισώματα αυτά βρίσκονται πάνω στην επιφάνεια των Β – κυττάρων και λειτουργούν σαν υποδοχείς που μια ορισμένη στιγμή έλκουνε πάνω τους το αντιγόνο που ταιριάζει.
Πάντα υπάρχει ένα ειδικό αντιγόνο που ταιριάζει σε ένα ειδικό αντίσωμα – υποδοχέα.
Έτσι λοιπόν όταν γίνεται η σύνδεση αυτή παράγουνε τα β-κύτταρα ειδικά αντισώματα.
Όλο δε το σύμπλεγμα μαζί πηγαίνει και μπλοκάρει το ξένο σώμα π.χ. το μικρόβιο που εισήλθε στον οργανισμό.
Με τον τρόπο αυτό δημιουργεί στην διάλυση του και στην καταστροφή του γιατί παράλληλα προσέρχονται και τα μεγάλα μακροφάγα κύτταρα σε βοήθεια.
Έτσι προστατεύεται ο οργανισμός από λοιμώξεις, ταλαιπωρίες και άλλες εκτός σώματος επεμβάσεις.
Εάν καμία φορά σε συνεργασία με τα Τ – κύτταρα τα β- κύτταρα βρεθούν αντιμέτωπα με ένα στοιχείο του ιδίου οργανισμού και από λάθος «μπλοκάρουν» αυτό το τμήμα τότε μιλάμε για αυτοάνοση αντίδραση όπως συμβαίνει στην σκλήρυνση κατά πλάκας.

Ετικέτες , ,

Comments (0)


<<<< Επόμενο νεότερο άρθρο Επόμενο παλαιότερο άρθρο >>>>
Συγγραφέας
  • Dr. Δημήτρης Κουντούρης border=
  • Όνομα: Dr D. Kountouris
  • Τοποθεσία: Αθήνα, Αττική, Greece
  • Σχετικά: Ο Δ. Κουντούρης τελείωσε το Πανεπιστήμιο (Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης) το 1975. Έκανε την ειδικότητά του στη Νευρολογική Πανεπιστημιακή Κλινική του Ruhr στη Γερμανία. Πήρε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής από το ίδιο πανεπιστήμιο. Επιπλέον, εκεί έκανε και την διατριβή του, ενώ προτάθη για την υφηγεσία. Εκλέχθη επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, καθώς επίσης επισκέπτης καθηγητής στη Βοστώνη, στην Ulm, και στη Ferrara. Από το 1988 ιδιωτεύει στην Ελλάδα. Είναι μέλος πολλών αμερικάνικων και ευρωπαϊκών εταιρειών. Έχει δημοσιεύσει πλήθος βιβλίων, ιατρικών δοκιμίων, δημοσιογραφικών άρθρων και πορισμάτων για διάφορες ασθένειες. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε πολλά παγκόσμια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια ως παρουσιαστής.
  • Προβολή πλήρους προφίλ
Προηγούμενες αναρτήσεις
Αρχεία
Σύνδεσμοι

Θυρεοειδίτιδα

Θέλετε να λαμβάνετε τα τελευταία μας νέα;
Δώστε το email σας:Η υπηρεσία παρέχεται από το FeedBurnerΣεβόμαστε απόλυτα τα προσωπικά σας δεδομέναOur site is at APN Greece Directory


ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ - Ηλεκτρονικό φυλλάδιο
Share