ΦΛΕΓΜΟΝΩΔΗΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΝΤΕΡΟΥ ΚΑΙ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ

1:20 π.μ. by Dr D. Kountouris
ΕΔΩ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ «ΕΚΡΗΚΤΙΚΟ» ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΔΙΟΤΙ ΟΙ ΦΛΕΓΜΟΝΕΣ ΤΟΥ ΕΝΤΕΡΟΥ ΕΙΤΕ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΜΟΡΦΗ ΤΗΣ ΝΟΣΟΥ ΤΟΥ CROHN Η ΤΗΝ ΕΛΚΩΔΗ ΚΟΛΙΤΙΔΑ. ΕΙΝΑΙ ΔΥΟ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΔΥΣΑΡΕΣΤΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΟΤΑΝ ΣΥΝΔΥΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΜΕΣΗΣ Η ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΗΣ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗΣ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ.
Δηλαδή στα βαριά συμπτώματα της σκλήρυνσης κατά πλάκας προστίθενται η διάρροια, η ναυτία, οι εμετοί, κοιλιακές κράμπες με αφόρητο πόνο και πολύ δύσκολο να ελεγχθεί. Βέβαια και η χρόνια δόση κορτιζόνης που κατά κανόνα γίνεται στις περιπτώσεις του Crohn και της ελκώδης κολίτιδας είναι αθροιστική με αυτή που δίνεται σε ότι αφορά τις παρενέργειες της σκλήρυνσης κατά πλάκας.
Αυτό καθιστά τον ασθενή ευάλωτο στην οστεοπόρωση, στις εύκολες λοιμώξεις και γενικά στην καταβολή.
Όσο και αν φαίνεται περίεργο η ταύτιση των δύο διαγνώσεων είναι συχνή και οι αντιφλεγμονώδης παθήσεις του εντέρου προσβάλλουν περίπου 1 στους 500.
Πολλές φορές η χειρουργική επέμβαση προκειμένου να δοθεί μια λύση στην ταλαιπωρία του ασθενούς (κολεκτομή) φαίνεται να γίνεται απαραίτητη όμως και πάλι υπάρχουν επιδεινώσεις και επιπλοκές.
Όταν έχουμε τον συνδυασμό των δύο αυτών ασθενειών η τακτική παρακολούθηση και συντονισμός του ασθενούς με μεγάλη προσοχή σε ότι αφορά δίαιτα και λήψη φαρμάκων είναι απαραίτητη. Εάν για οποιοδήποτε λόγο ξεφύγει αυτή η κλινική εικόνα εκτός ελέγχου είναι σχεδόν αδύνατον να επαναφερθούν τα πράγματα στην αρχική τους πορεία.

Ετικέτες , , , ,

Comments (0)


<<<< Επόμενο νεότερο άρθρο Επόμενο παλαιότερο άρθρο >>>>
Συγγραφέας
  • Dr. Δημήτρης Κουντούρης border=
  • Όνομα: Dr D. Kountouris
  • Τοποθεσία: Αθήνα, Αττική, Greece
  • Σχετικά: Ο Δ. Κουντούρης τελείωσε το Πανεπιστήμιο (Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης) το 1975. Έκανε την ειδικότητά του στη Νευρολογική Πανεπιστημιακή Κλινική του Ruhr στη Γερμανία. Πήρε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής από το ίδιο πανεπιστήμιο. Επιπλέον, εκεί έκανε και την διατριβή του, ενώ προτάθη για την υφηγεσία. Εκλέχθη επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, καθώς επίσης επισκέπτης καθηγητής στη Βοστώνη, στην Ulm, και στη Ferrara. Από το 1988 ιδιωτεύει στην Ελλάδα. Είναι μέλος πολλών αμερικάνικων και ευρωπαϊκών εταιρειών. Έχει δημοσιεύσει πλήθος βιβλίων, ιατρικών δοκιμίων, δημοσιογραφικών άρθρων και πορισμάτων για διάφορες ασθένειες. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε πολλά παγκόσμια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια ως παρουσιαστής.
  • Προβολή πλήρους προφίλ
Προηγούμενες αναρτήσεις
Αρχεία
Σύνδεσμοι

Θυρεοειδίτιδα

Θέλετε να λαμβάνετε τα τελευταία μας νέα;
Δώστε το email σας:Η υπηρεσία παρέχεται από το FeedBurnerΣεβόμαστε απόλυτα τα προσωπικά σας δεδομέναOur site is at APN Greece Directory


ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ - Ηλεκτρονικό φυλλάδιο
Share