ΝΕΥΡΟΦΥΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΚΟΧΛΙΑΚΟΥ ΝΕΥΡΟΥ ΣΕ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΕ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ

1:44 π.μ. by Dr D. Kountouris
ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΥΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΤΑΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΣΕ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΕ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝΕ ΟΛΙΓΟΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΙ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ, ΑΣΤΑΘΕΙΑ, ΝΥΣΤΑΓΜΟ, ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΟΑΙΣΘΗΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ.
Κατά κύριο λόγο πρόκειται σε αυτές τις περιπτώσεις για κάποιες βλάβες που πειράζουνε την κεντρική οδό που πάει προς το κοχλιακό νεύρο. Το αποτέλεσμα είναι οι κρίσεις αυτές να μεγαλώνουν πάρα πολύ μέχρι σημείου να καθηλώνουνε τον ασθενή. Σε αυτές τις περιπτώσεις επειδή ακριβώς η ευαισθησία είναι πάρα πολύ μεγάλη σε αναλογία με το πρόβλημα που υπάρχει πρέπει άμεσα να γίνεται κάποια χορήγηση φαρμάκων ανάλογα με την περίπτωση, κατάκλιση του ασθενούς για δύο μέρες και μετά επανάληψη των εξετάσεων για την νέα εκτίμηση της κλινική εικόνας.
Εάν κανένας δεν προλάβει να το κάνει αυτό και «ξεφύγει» η κατάσταση από τα χέρια του γιατρού τότε τα κλινικά συμπτώματα προχωρούν ραγδαία και παραπαίουν πάρα πολύ καιρό έτσι που να υποφέρει ο ασθενής για μέρες ή και εβδομάδες ή να του μείνει ακόμη και ένα υπόλειμμα για ότι αφορά την συμπτωματολογία.
Συνεπώς σε τέτοιες περιπτώσεις πρέπει να είναι άμεση η αντιμετώπιση των συμπτωμάτων.

Ετικέτες , ,

Comments (0)


<<<< Επόμενο νεότερο άρθρο Επόμενο παλαιότερο άρθρο >>>>
Συγγραφέας
  • Dr. Δημήτρης Κουντούρης border=
  • Όνομα: Dr D. Kountouris
  • Τοποθεσία: Αθήνα, Αττική, Greece
  • Σχετικά: Ο Δ. Κουντούρης τελείωσε το Πανεπιστήμιο (Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης) το 1975. Έκανε την ειδικότητά του στη Νευρολογική Πανεπιστημιακή Κλινική του Ruhr στη Γερμανία. Πήρε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής από το ίδιο πανεπιστήμιο. Επιπλέον, εκεί έκανε και την διατριβή του, ενώ προτάθη για την υφηγεσία. Εκλέχθη επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, καθώς επίσης επισκέπτης καθηγητής στη Βοστώνη, στην Ulm, και στη Ferrara. Από το 1988 ιδιωτεύει στην Ελλάδα. Είναι μέλος πολλών αμερικάνικων και ευρωπαϊκών εταιρειών. Έχει δημοσιεύσει πλήθος βιβλίων, ιατρικών δοκιμίων, δημοσιογραφικών άρθρων και πορισμάτων για διάφορες ασθένειες. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε πολλά παγκόσμια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια ως παρουσιαστής.
  • Προβολή πλήρους προφίλ
Προηγούμενες αναρτήσεις
Αρχεία
Σύνδεσμοι

Θυρεοειδίτιδα

Θέλετε να λαμβάνετε τα τελευταία μας νέα;
Δώστε το email σας:Η υπηρεσία παρέχεται από το FeedBurnerΣεβόμαστε απόλυτα τα προσωπικά σας δεδομέναOur site is at APN Greece Directory


ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ - Ηλεκτρονικό φυλλάδιο
Share