ΣΚΠ ΚΑΙ ΞΑΦΝΙΚΟΣ ΙΔΕΟΨΥΧΑΝΑΓΚΑΣΜΟΣ

1:52 π.μ. by Dr D. Kountouris
ΣΕ ΑΡΚΕΤΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΕ ΣΚΠ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΑΙΤΙΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΙΔΕΟΨΥΧΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΕΣ ΕΜΜΟΝΕΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΕΙΚΟΝΑΣ.
Ιδεοψυχαναγκαστικές εμμονές π.χ. το «κόλλημα» σε μια υποτιθέμενη αρρώστια είναι ένα χαρακτηριστικό και τον υγιών ατόμων.
Η διαφορά τους με ασθενείς με ΣΚΠ είναι ότι στους δεύτερους διαρκεί περισσότερο, έχει μεγαλύτερη ένταση και συνοδεύεται από περισσότερα κλινικά συμπτώματα.
Μάλιστα αν γίνουν και εκτεταμένοι νευροφυσιολογικοί έλεγχοι κατά την στιγμή αυτή θα πιστοποιηθεί και η κλινική χειροτέρευση που συνοδεύει τους ιδεοψυχαναγκασμούς.
Έτσι ιδεοψυχαναγκασμός και ΣΚΠ αποτελούν ένα «εκρηκτικό» νοσολογικό πακέτο που θέλει άμεση και σωστή διάγνωση. Πέρα δε της διάγνωσης αυτής η χορήγηση αντιψυχωτικών φαρμάκων είναι απαραίτητη.

Ετικέτες , , ,

Comments (0)


<<<< Επόμενο νεότερο άρθρο Επόμενο παλαιότερο άρθρο >>>>
Συγγραφέας
  • Dr. Δημήτρης Κουντούρης border=
  • Όνομα: Dr D. Kountouris
  • Τοποθεσία: Αθήνα, Αττική, Greece
  • Σχετικά: Ο Δ. Κουντούρης τελείωσε το Πανεπιστήμιο (Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης) το 1975. Έκανε την ειδικότητά του στη Νευρολογική Πανεπιστημιακή Κλινική του Ruhr στη Γερμανία. Πήρε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής από το ίδιο πανεπιστήμιο. Επιπλέον, εκεί έκανε και την διατριβή του, ενώ προτάθη για την υφηγεσία. Εκλέχθη επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, καθώς επίσης επισκέπτης καθηγητής στη Βοστώνη, στην Ulm, και στη Ferrara. Από το 1988 ιδιωτεύει στην Ελλάδα. Είναι μέλος πολλών αμερικάνικων και ευρωπαϊκών εταιρειών. Έχει δημοσιεύσει πλήθος βιβλίων, ιατρικών δοκιμίων, δημοσιογραφικών άρθρων και πορισμάτων για διάφορες ασθένειες. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε πολλά παγκόσμια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια ως παρουσιαστής.
  • Προβολή πλήρους προφίλ
Προηγούμενες αναρτήσεις
Αρχεία
Σύνδεσμοι

Θυρεοειδίτιδα

Θέλετε να λαμβάνετε τα τελευταία μας νέα;
Δώστε το email σας:Η υπηρεσία παρέχεται από το FeedBurnerΣεβόμαστε απόλυτα τα προσωπικά σας δεδομέναOur site is at APN Greece Directory


ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ - Ηλεκτρονικό φυλλάδιο
Share