ΣΚΠ ΚΑΙ ΑΠΡΑΞΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΛΕΥΡΑΣ

1:11 π.μ. by Dr D. Kountouris
ΑΠΡΑΞΙΑ ΛΕΜΕ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΤΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΣΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ.Η απραξία συμβαίνει πολλές φορές να παρατηρείται στην ΣΚΠ λόγω του ότι είναι τακτικές οι βλάβες του μεσολόβιου.
Το μεσολόβιο είναι η γέφυρα που συνδέει τα δύο εγκεφαλικά ημισφαίρια και αποτελείται από μια ενότητα νευρικών ινών που συνδέουν το αριστερό με το δεξί ημισφαίριο. Εάν εκεί πέρα προκύψει μια βλάβη διακόπτεται η κυκλοφορία των πληροφοριών και έχουμε σαν αποτέλεσμα μια νευρολογική διαταραχή. Στο πρόσθιο μέρος του μεσολόβιου «τρέχουν» οι ίνες που ενώνουν αριστερά και δεξιά τον συμπληρωματικό κινητικό λοβό.
Όταν στην ΣΚΠ συμβεί να υπάρχει μια διαταραχή στην περιοχή αυτή τότε έχουμε το φαινόμενο της απραξίας της αριστερής πλευράς.

Ετικέτες , , , ,

Comments (0)


<<<< Επόμενο νεότερο άρθρο Επόμενο παλαιότερο άρθρο >>>>
Συγγραφέας
  • Dr. Δημήτρης Κουντούρης border=
  • Όνομα: Dr D. Kountouris
  • Τοποθεσία: Αθήνα, Αττική, Greece
  • Σχετικά: Ο Δ. Κουντούρης τελείωσε το Πανεπιστήμιο (Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης) το 1975. Έκανε την ειδικότητά του στη Νευρολογική Πανεπιστημιακή Κλινική του Ruhr στη Γερμανία. Πήρε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής από το ίδιο πανεπιστήμιο. Επιπλέον, εκεί έκανε και την διατριβή του, ενώ προτάθη για την υφηγεσία. Εκλέχθη επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, καθώς επίσης επισκέπτης καθηγητής στη Βοστώνη, στην Ulm, και στη Ferrara. Από το 1988 ιδιωτεύει στην Ελλάδα. Είναι μέλος πολλών αμερικάνικων και ευρωπαϊκών εταιρειών. Έχει δημοσιεύσει πλήθος βιβλίων, ιατρικών δοκιμίων, δημοσιογραφικών άρθρων και πορισμάτων για διάφορες ασθένειες. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε πολλά παγκόσμια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια ως παρουσιαστής.
  • Προβολή πλήρους προφίλ
Προηγούμενες αναρτήσεις
Αρχεία
Σύνδεσμοι

Θυρεοειδίτιδα

Θέλετε να λαμβάνετε τα τελευταία μας νέα;
Δώστε το email σας:Η υπηρεσία παρέχεται από το FeedBurnerΣεβόμαστε απόλυτα τα προσωπικά σας δεδομέναOur site is at APN Greece Directory


ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ - Ηλεκτρονικό φυλλάδιο
Share