ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΚΠ

2:06 π.μ. by Dr D. Kountouris
ΕΧΟΝΤΑΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 6.000 ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΕ ΣΚΠ ΒΡΕΘΗΚΕ ΕΝΑ ΠΟΣΟΣΤΟ ΠΕΡΙΠΟΥ 2 ΤΗΣ ΧΙΛΙΟΙΣ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΑΝ ΜΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΗ ΜΟΡΦΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗΣ ΤΗΣ ΝΟΣΟΥ ΑΥΤΗΣ.
Επρόκειτο για νεαρές μαθήτριες ή φοιτήτριες σε όλες τις περιπτώσεις γυναίκες που κατά το έντονο στρες των εξετάσεων σε σχέση με την έμμηνο ρύση εμφανίστηκε η εικόνα της ΣΚΠ.
Η παρατήρηση αυτή έγινε διότι είχε το χαρακτηριστικό της έντονης συμπτωματολογίας και κυρίως της οπτικής οπισθοβολβικής νευρίτιδας σε όλες, στην κορύφωση της μαθησιακής προσπάθειας.
Βέβαια ο αριθμός είναι πάρα πολύ μικρός προκειμένου να γίνει μια συνδρομιακή αναφορά. Χρειάζεται πολύ μεγαλύτερος αριθμός και μελέτη ασθενών προκειμένου να είμαστε σίγουροι για αυτό.
Πάντως φαίνεται πως νεαρές κοπέλες με προδιάθεση στην ΣΚΠ σε έντονο μαθησιακό στρες είναι πιο εύκολο να εμφανίσουν την ασθένεια.

Ετικέτες , , ,

Comments (0)


<<<< Επόμενο νεότερο άρθρο Επόμενο παλαιότερο άρθρο >>>>
Συγγραφέας
  • Dr. Δημήτρης Κουντούρης border=
  • Όνομα: Dr D. Kountouris
  • Τοποθεσία: Αθήνα, Αττική, Greece
  • Σχετικά: Ο Δ. Κουντούρης τελείωσε το Πανεπιστήμιο (Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης) το 1975. Έκανε την ειδικότητά του στη Νευρολογική Πανεπιστημιακή Κλινική του Ruhr στη Γερμανία. Πήρε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής από το ίδιο πανεπιστήμιο. Επιπλέον, εκεί έκανε και την διατριβή του, ενώ προτάθη για την υφηγεσία. Εκλέχθη επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, καθώς επίσης επισκέπτης καθηγητής στη Βοστώνη, στην Ulm, και στη Ferrara. Από το 1988 ιδιωτεύει στην Ελλάδα. Είναι μέλος πολλών αμερικάνικων και ευρωπαϊκών εταιρειών. Έχει δημοσιεύσει πλήθος βιβλίων, ιατρικών δοκιμίων, δημοσιογραφικών άρθρων και πορισμάτων για διάφορες ασθένειες. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε πολλά παγκόσμια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια ως παρουσιαστής.
  • Προβολή πλήρους προφίλ
Προηγούμενες αναρτήσεις
Αρχεία
Σύνδεσμοι

Θυρεοειδίτιδα

Θέλετε να λαμβάνετε τα τελευταία μας νέα;
Δώστε το email σας:Η υπηρεσία παρέχεται από το FeedBurnerΣεβόμαστε απόλυτα τα προσωπικά σας δεδομέναOur site is at APN Greece Directory


ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ - Ηλεκτρονικό φυλλάδιο
Share