ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΣΚΛΗΡΟΔΕΡΜΑ

1:22 π.μ. by Dr D. Kountouris
ΤΟ ΣΚΛΗΡΟΔΕΡΜΑ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΤΑΚΤΙΚΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΟΠΟΥ ΚΑΤΑ ΠΡΩΤΟ ΛΟΓΟ ΟΜΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗΣ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ.
Όλοι οι ασθενείς με σκληρόδερμα παρουσιάζουν την νόσο του Reynaud με χαρακτηριστικούς σπασμούς των αγγείων στα δάχτυλα χεριών και ποδιών.
Το κρύο επηρεάζει ιδιαίτερα την εμφάνιση αυτών των συμπτωμάτων και αλλάζει και το χρώμα τους κάνοντας το σε κόκκινο. Σε άτομα με προχωρημένο σκληρόδερμα έρχεται μια πάχυνση του δέρματος και των αγγείων με αποτέλεσμα να μειώνεται η κινητικότητα των πνευμόνων, να έρχεται δύσπνοια και μερικές φορές, καρδιακή, νεφρική και πνευμονική ανεπάρκεια. Η διαφοροδιάγνωση είναι εύκολη γιατί αυτά τα συμπτώματα ελάχιστα επικαλύπτονται με αυτά της σκλήρυνσης κατά πλάκας.
Απαιτείται όμως γιατί το σκληρόδερμα είναι μια επικίνδυνη νόσος, έγκαιρη διάγνωση με σωστή εκτίμηση όλων των προεκτάσεων της και την σχέση της με την σκλήρυνση κατά πλάκας προκειμένου να δοθεί μια ουσιαστική και αποτελεσματική θεραπεία.
Η θεραπεία είναι κατά κανόνα ανοσοκατασταλτική και κορτιζονούχα. Εκείνο που χρειάζεται είναι η σωστή εκτίμηση στην δοσολογία έτσι που να επωφεληθεί ο άρρωστος από την καταπολέμηση και των δύο ασθενειών.

Ετικέτες , , ,

Comments (0)


<<<< Επόμενο νεότερο άρθρο Επόμενο παλαιότερο άρθρο >>>>
Συγγραφέας
  • Dr. Δημήτρης Κουντούρης border=
  • Όνομα: Dr D. Kountouris
  • Τοποθεσία: Αθήνα, Αττική, Greece
  • Σχετικά: Ο Δ. Κουντούρης τελείωσε το Πανεπιστήμιο (Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης) το 1975. Έκανε την ειδικότητά του στη Νευρολογική Πανεπιστημιακή Κλινική του Ruhr στη Γερμανία. Πήρε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής από το ίδιο πανεπιστήμιο. Επιπλέον, εκεί έκανε και την διατριβή του, ενώ προτάθη για την υφηγεσία. Εκλέχθη επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, καθώς επίσης επισκέπτης καθηγητής στη Βοστώνη, στην Ulm, και στη Ferrara. Από το 1988 ιδιωτεύει στην Ελλάδα. Είναι μέλος πολλών αμερικάνικων και ευρωπαϊκών εταιρειών. Έχει δημοσιεύσει πλήθος βιβλίων, ιατρικών δοκιμίων, δημοσιογραφικών άρθρων και πορισμάτων για διάφορες ασθένειες. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε πολλά παγκόσμια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια ως παρουσιαστής.
  • Προβολή πλήρους προφίλ
Προηγούμενες αναρτήσεις
Αρχεία
Σύνδεσμοι

Θυρεοειδίτιδα

Θέλετε να λαμβάνετε τα τελευταία μας νέα;
Δώστε το email σας:Η υπηρεσία παρέχεται από το FeedBurnerΣεβόμαστε απόλυτα τα προσωπικά σας δεδομέναOur site is at APN Greece Directory


ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ - Ηλεκτρονικό φυλλάδιο
Share