ΠΑΡΑΛΥΣΗ ΑΚΡΩΝ ΚΑΙ ΑΠΑΓΩΓΟΥ ΝΕΥΡΟΥ

1:10 π.μ. by Dr D. Kountouris
ΣΤΗΝ ΣΚΠ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΙ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΘΕΝΕΙΑ.
Ένας από αυτούς είναι η παράλυση του απαγωγού νεύρου με αντίστοιχη παράλυση των άκρων. Ο συνδυασμός αυτός εμφανίζεται τακτικά στις απότομες ώσεις της ΣΚΠ και δείχνει την ύπαρξη μιας εστίας (πιθανόν μικροφλεγμονής) στον προμήκη μυελό.
Επειδή πρόκειται για έναν ανατομικό χώρο πολύ μικρού εύρους η οποιαδήποτε φλεγμονώδης επεξεργασία προσβάλλει τις ανατομικές δομές της περιοχής γεγονός που συμβαίνει τακτικά στη ΣΚΠ.
Επίσης χαρακτηριστικό είναι ότι στις περισσότερες φορές κυρίως στις αρχές της νόσου τα συμπτώματα μπορεί να υποχωρήσουν και να εμφανιστούν αργότερα.

Ετικέτες , , , ,

Comments (0)


<<<< Επόμενο νεότερο άρθρο Επόμενο παλαιότερο άρθρο >>>>
Συγγραφέας
  • Dr. Δημήτρης Κουντούρης border=
  • Όνομα: Dr D. Kountouris
  • Τοποθεσία: Αθήνα, Αττική, Greece
  • Σχετικά: Ο Δ. Κουντούρης τελείωσε το Πανεπιστήμιο (Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης) το 1975. Έκανε την ειδικότητά του στη Νευρολογική Πανεπιστημιακή Κλινική του Ruhr στη Γερμανία. Πήρε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής από το ίδιο πανεπιστήμιο. Επιπλέον, εκεί έκανε και την διατριβή του, ενώ προτάθη για την υφηγεσία. Εκλέχθη επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, καθώς επίσης επισκέπτης καθηγητής στη Βοστώνη, στην Ulm, και στη Ferrara. Από το 1988 ιδιωτεύει στην Ελλάδα. Είναι μέλος πολλών αμερικάνικων και ευρωπαϊκών εταιρειών. Έχει δημοσιεύσει πλήθος βιβλίων, ιατρικών δοκιμίων, δημοσιογραφικών άρθρων και πορισμάτων για διάφορες ασθένειες. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε πολλά παγκόσμια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια ως παρουσιαστής.
  • Προβολή πλήρους προφίλ
Προηγούμενες αναρτήσεις
Αρχεία
Σύνδεσμοι

Θυρεοειδίτιδα

Θέλετε να λαμβάνετε τα τελευταία μας νέα;
Δώστε το email σας:Η υπηρεσία παρέχεται από το FeedBurnerΣεβόμαστε απόλυτα τα προσωπικά σας δεδομέναOur site is at APN Greece Directory


ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ - Ηλεκτρονικό φυλλάδιο
Share