ΑΥΤΑΝΟΣΑ ΚΑΙ ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΟΥ RNA

4:01 π.μ. by Dr D. Kountouris
TO RNA (ΡΙΒΟΥΝΟΚΛΕΟΝΙΚΟ ΟΞΥ) ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΚΥΤΤΑΡΩΝ.
Δηλαδή το RNA μεταφέρει την κωδικοποιημένη πληροφορία από το DNA (δεσοξυρουβονουκλεικό οξύ) στο άλλο κομμάτι DNA. Με τον τρόπο αυτό αναπαράγονται τα κύτταρα με τα νέα στοιχεία – πληροφορίες που μεταδίδονται με αυτόν τον τρόπο.
Όταν λοιπόν κάποιες πληροφορίες λόγω εξωτερικών επεμβάσεων π.χ ακτινοβολίες, δηλητηριάσεις κ.λ.π. διαστρεβλωθούν στο RNA φτάνουν παραποιημένες στο επόμενο κομμάτι dna και έτσι προκύπτει ένα νέο κύτταρο με λανθασμένο γενετικό υλικό.
Αυτή είναι η βάση της παθογένειας των αυτοάνοσων νοσημάτων. Λέμε αυτοάνοσα γιατί ο οργανισμός και συγκεκριμένα το ανοσοποιητικό σύστημα δεν μπορεί να εντοπίσει την ανωμαλία αυτή λόγω του ότι προέρχεται από τον ίδιο τον οργανισμό.

Ετικέτες , , , ,

Comments (0)


<<<< Επόμενο νεότερο άρθρο Επόμενο παλαιότερο άρθρο >>>>
Συγγραφέας
  • Dr. Δημήτρης Κουντούρης border=
  • Όνομα: Dr D. Kountouris
  • Τοποθεσία: Αθήνα, Αττική, Greece
  • Σχετικά: Ο Δ. Κουντούρης τελείωσε το Πανεπιστήμιο (Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης) το 1975. Έκανε την ειδικότητά του στη Νευρολογική Πανεπιστημιακή Κλινική του Ruhr στη Γερμανία. Πήρε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής από το ίδιο πανεπιστήμιο. Επιπλέον, εκεί έκανε και την διατριβή του, ενώ προτάθη για την υφηγεσία. Εκλέχθη επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, καθώς επίσης επισκέπτης καθηγητής στη Βοστώνη, στην Ulm, και στη Ferrara. Από το 1988 ιδιωτεύει στην Ελλάδα. Είναι μέλος πολλών αμερικάνικων και ευρωπαϊκών εταιρειών. Έχει δημοσιεύσει πλήθος βιβλίων, ιατρικών δοκιμίων, δημοσιογραφικών άρθρων και πορισμάτων για διάφορες ασθένειες. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε πολλά παγκόσμια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια ως παρουσιαστής.
  • Προβολή πλήρους προφίλ
Προηγούμενες αναρτήσεις
Αρχεία
Σύνδεσμοι

Θυρεοειδίτιδα

Θέλετε να λαμβάνετε τα τελευταία μας νέα;
Δώστε το email σας:Η υπηρεσία παρέχεται από το FeedBurnerΣεβόμαστε απόλυτα τα προσωπικά σας δεδομέναOur site is at APN Greece Directory


ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ - Ηλεκτρονικό φυλλάδιο
Share