ΨΥΧΩΣΗ ΚΟΡΣΑΚΟΦ

5:36 π.μ. by Dr D. Kountouris
ΤΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΚΟΡΣΑΚΟΦ ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΈΚΠΤΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΝΕΑΣ ΜΝΗΜΗΣ.
Σαν αποτέλεσμα αυτό οδηγεί τον ασθενή σε μυθοπλασίες τις οποίες δεν μπορεί να επαναλάβει, προκειμένου να καλύψει τα κενά μνήμης. Στην σκλήρυνση κατά πλάκας και όταν ιδιαίτερα υπάρχει έλλειμμα Β1 ή χρόνιος αλκοολισμός μπορεί να εμφανιστεί πιο τακτικά λόγω των βλαβών που προκαλεί σε ιππόκαμπο, θάλαμο και μεταιχμιακό σύστημα.
Η παρεμβολή κάποιων εστιών σε αυτή την περιοχή μαζί με τις άνω αιτίες που αναφέραμε, έχουν εξαιρετική παθολογική βαρύτητα.
Η ψύχωση Κόρσακοφ όταν διαπιστωθεί στην σκλήρυνση κατά πλάκας είναι στα πρώτα στάδια αντιμετωπίσιμη μέσω χορήγησης βιταμινών και τη συνηθισμένη θεραπεία για σκλήρυνση κατά πλάκας.

Ετικέτες , , , , , ,

Comments (0)


<<<< Επόμενο νεότερο άρθρο Επόμενο παλαιότερο άρθρο >>>>
Συγγραφέας
  • Dr. Δημήτρης Κουντούρης border=
  • Όνομα: Dr D. Kountouris
  • Τοποθεσία: Αθήνα, Αττική, Greece
  • Σχετικά: Ο Δ. Κουντούρης τελείωσε το Πανεπιστήμιο (Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης) το 1975. Έκανε την ειδικότητά του στη Νευρολογική Πανεπιστημιακή Κλινική του Ruhr στη Γερμανία. Πήρε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής από το ίδιο πανεπιστήμιο. Επιπλέον, εκεί έκανε και την διατριβή του, ενώ προτάθη για την υφηγεσία. Εκλέχθη επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, καθώς επίσης επισκέπτης καθηγητής στη Βοστώνη, στην Ulm, και στη Ferrara. Από το 1988 ιδιωτεύει στην Ελλάδα. Είναι μέλος πολλών αμερικάνικων και ευρωπαϊκών εταιρειών. Έχει δημοσιεύσει πλήθος βιβλίων, ιατρικών δοκιμίων, δημοσιογραφικών άρθρων και πορισμάτων για διάφορες ασθένειες. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε πολλά παγκόσμια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια ως παρουσιαστής.
  • Προβολή πλήρους προφίλ
Προηγούμενες αναρτήσεις
Αρχεία
Σύνδεσμοι

Θυρεοειδίτιδα

Θέλετε να λαμβάνετε τα τελευταία μας νέα;
Δώστε το email σας:Η υπηρεσία παρέχεται από το FeedBurnerΣεβόμαστε απόλυτα τα προσωπικά σας δεδομέναOur site is at APN Greece Directory


ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ - Ηλεκτρονικό φυλλάδιο
Share