Η ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΚΑΙ Η ΣΤΟΜΑΤΟΓΛΩΣΣΙΚΗ ΣΥΜΠΑΘΗΤΙΚΗ ΑΠΡΑΞΙΑ

7:11 π.μ. by Dr D. Kountouris
Η ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ, ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΈΧΕΙ ΑΡΚΕΤA ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΗ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΟΛΟΓΙΑ, ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΦΟΡΕΣ «ΠΑΙΖΕΙ» ΜΕ ΤΙΣ ΙΔΙΟΤΡΟΠΙΕΣ ΤΩΝ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΩΝ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΟΙΑΖΟΥΝ ΝΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΗ, ΕΝΩ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΆΛΛΕΣ ΝΟΣΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΝΤΟΤΗΤΕΣ.
Μια τέτοια περίπτωση σε καταστάσεις εστιών στο μεσολόβιο είναι και η εμφάνιση της στοματογλωσσικής και συμπαθητικής απραξίας. Πρόκειται για μια χαρακτηριστική κατάσταση, όπου χάνεται η φωνή με αντίστοιχη πάρεση του άνω δεξιού άκρου και του μεσοπροσώπου ισοϋψώς. Σε αυτές τις περιπτώσεις δείχνει ότι η συγκεκριμένη βλάβη, η οποία είναι στο πλαίσιο της σκλήρυνσης κατά πλάκας, περνάει από το συμπληρωματικό φλοιό και την υποφλοιώδη περιοχή όπου ενώνονται τα δυο ημισφαίρια ή υπάρχει μια διακοπή στο επίπεδο της γέφυρας μεταξύ του ενός και του άλλου ημισφαιρίου που λέγεται μεσολόβιο. Η έρευνα εδώ πρέπει να είναι διεξοδική, άμεση και να οδηγήσει σε απόλυτη κατανόηση του συμπτώματος, προκειμένου να γίνει έντονη χορήγηση θεραπευτικής αγωγής για να έχουμε μια εξέλιξη θεραπευτικής ισορροπίας.

Ετικέτες , , ,

Comments (0)


<<<< Επόμενο νεότερο άρθρο Επόμενο παλαιότερο άρθρο >>>>
Συγγραφέας
  • Dr. Δημήτρης Κουντούρης border=
  • Όνομα: Dr D. Kountouris
  • Τοποθεσία: Αθήνα, Αττική, Greece
  • Σχετικά: Ο Δ. Κουντούρης τελείωσε το Πανεπιστήμιο (Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης) το 1975. Έκανε την ειδικότητά του στη Νευρολογική Πανεπιστημιακή Κλινική του Ruhr στη Γερμανία. Πήρε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής από το ίδιο πανεπιστήμιο. Επιπλέον, εκεί έκανε και την διατριβή του, ενώ προτάθη για την υφηγεσία. Εκλέχθη επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, καθώς επίσης επισκέπτης καθηγητής στη Βοστώνη, στην Ulm, και στη Ferrara. Από το 1988 ιδιωτεύει στην Ελλάδα. Είναι μέλος πολλών αμερικάνικων και ευρωπαϊκών εταιρειών. Έχει δημοσιεύσει πλήθος βιβλίων, ιατρικών δοκιμίων, δημοσιογραφικών άρθρων και πορισμάτων για διάφορες ασθένειες. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε πολλά παγκόσμια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια ως παρουσιαστής.
  • Προβολή πλήρους προφίλ
Προηγούμενες αναρτήσεις
Αρχεία
Σύνδεσμοι

Θυρεοειδίτιδα

Θέλετε να λαμβάνετε τα τελευταία μας νέα;
Δώστε το email σας:Η υπηρεσία παρέχεται από το FeedBurnerΣεβόμαστε απόλυτα τα προσωπικά σας δεδομέναOur site is at APN Greece Directory


ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ - Ηλεκτρονικό φυλλάδιο
Share