ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ Η ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ

10:07 π.μ. by Dr D. Kountouris
ΌΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΠΟΥ ΈΓΙΝΕ ΣΤΟ ΒΗΜΑ ΣΤΙΣ 03/10/2001 ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΜΠΑΙΝΕΙ ΤΜΗΜΑ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΩΝ (ΤΕΠ).
Πρόκειται για μια ενδιαφέρουσα εξέλιξη όπου πλέον βρίσκονται παρόντες όλοι οι ιατροί των ενιαίων τμημάτων, που θα επιλέγονται από την αρμόδια επιτροπή του νοσοκομείου.
Η ομάδα αυτή θα έχει ένα συντονιστή, ο οποίος θα συντονίζει το πρόγραμμα κατόπιν ειδικών οδηγιών του διοικητή του νοσοκομείου και θα είναι υπεύθυνος του τμήματος επειγόντων περιστατικών.
Αυτό το τμήμα θα έχει την ιδιαίτερη δυνατότητα να προσέχει αντικειμενικά και από κοντά όλες τις εξελίξεις, μέσα σε αυτές βέβαια και αυτές της σκλήρυνσης κατά πλάκας.
Επειδή όμως εδώ, πρόκειται για μια ιδιομορφία ότι αφορά την κλινική εικόνα και τις κλινικές εκδηλώσεις της νόσου, ίσως θα έπρεπε να υπάρχει και ανάλογης εκπαίδευσης, νευρολόγος, σε αυτή την ομάδα, ο οποίος εξετάζοντας τον ασθενή, θα είχε την δυνατότητα από πρώτο χέρι, έγκαιρα και σωστά, να αντιμετωπίσει τα τυχόν προβλήματα που παρουσιάζονται προς τη κατεύθυνση αυτή.
Πρόκειται για μια ιδιαιτερότητα, η οποία είναι απόλυτη αναγκαία, διότι κατά τα γνωστά, η σκλήρυνση κατά πλάκας έχει παρά πολλές μορφές και «ιδιότυπη» κλινική συμπεριφορά, πράγμα που αναγκάζει τον γιατρό πολλές φορές να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός και εξαρτώμενος από επαναλαμβανόμενες εξετάσεις.
Όπως και να έχει όμως, θα είναι για τον ασθενή ιδιαίτερα σημαντικό και ουσιαστικό, η πρώτη εμπειρία και η σωστή αντιμετώπιση κατά την ώρα της προσέλευσης στο νοσοκομείο.
Βλέπουμε ότι και μέσα στη κρίση, οδηγούμεθα σε αποφάσεις, τέτοιες, οι οποίες μπορούν να δώσουν λύσεις σε χρόνια προβλήματα που μέχρι τώρα αντιμετωπίζονταν πιο πρόχειρα.

Ετικέτες , ,

Comments (0)


<<<< Επόμενο νεότερο άρθρο Επόμενο παλαιότερο άρθρο >>>>
Συγγραφέας
  • Dr. Δημήτρης Κουντούρης border=
  • Όνομα: Dr D. Kountouris
  • Τοποθεσία: Αθήνα, Αττική, Greece
  • Σχετικά: Ο Δ. Κουντούρης τελείωσε το Πανεπιστήμιο (Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης) το 1975. Έκανε την ειδικότητά του στη Νευρολογική Πανεπιστημιακή Κλινική του Ruhr στη Γερμανία. Πήρε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής από το ίδιο πανεπιστήμιο. Επιπλέον, εκεί έκανε και την διατριβή του, ενώ προτάθη για την υφηγεσία. Εκλέχθη επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, καθώς επίσης επισκέπτης καθηγητής στη Βοστώνη, στην Ulm, και στη Ferrara. Από το 1988 ιδιωτεύει στην Ελλάδα. Είναι μέλος πολλών αμερικάνικων και ευρωπαϊκών εταιρειών. Έχει δημοσιεύσει πλήθος βιβλίων, ιατρικών δοκιμίων, δημοσιογραφικών άρθρων και πορισμάτων για διάφορες ασθένειες. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε πολλά παγκόσμια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια ως παρουσιαστής.
  • Προβολή πλήρους προφίλ
Προηγούμενες αναρτήσεις
Αρχεία
Σύνδεσμοι

Θυρεοειδίτιδα

Θέλετε να λαμβάνετε τα τελευταία μας νέα;
Δώστε το email σας:



Η υπηρεσία παρέχεται από το FeedBurner



Σεβόμαστε απόλυτα τα προσωπικά σας δεδομένα



Our site is at APN Greece Directory


ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ - Ηλεκτρονικό φυλλάδιο
Share