Η ΜΟΡΙΑΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗΣ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ

2:14 π.μ. by Dr D. Kountouris
ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΌΤΙ ΣΤΗΝ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ‘ΕΧΟΥΜΕ ΈΝΑ ΑΥΤΟΑΝΟΣΟ ΝΟΣΗΜΑ.
Από ότι δείχνουν νέες έρευνες το αυτοάνοσο αυτό νόσημα προκύπτει λόγω μιας μοριακής «διαταραχής» μέσα στα κύτταρα του οργανισμού. Η μοριακή βιολογία και η γενετική έχουν κάνει τον τελευταίο καιρό κυριολεκτικά άλματα.
Βέβαια αυτά τα άλματα, κατά μεγάλο ποσοστό, είναι σε περιπτώσεις καρκίνων, όπου πλέον υπάρχει δυνατότητα για ορισμένες μορφές αυτών των τύπων των καρκίνων να γίνει ένας προσδιορισμός μοριακής ταυτότητας του όγκου.
Δηλαδή να βρεθούν ποια γονίδια είναι υπεύθυνα και ποια τμήματα του γονιδίου είναι εκείνα που προκαλούν την μορφή του καρκίνου και απαντούν ή δεν απαντούν κατάλληλα στα φάρμακα.
Αυτό το θεωρητικό μοντέλο θα μπορούσε ασφαλώς να ισχύει και για την σκλήρυνση κατά πλάκας, ενώ υπήρχε η δυνατότητα να γίνει ο επιμερισμός των υπεύθυνων γονιδίων που δυστυχώς είναι πάρα πολλά για την σκλήρυνση κατά πλάκας και από εκεί να βγει το μοριακό προφίλ του καθενός από αυτού και παράλληλα να εξεταστούν οι ομάδες αυτές, οι συγκεντρώσεις δηλαδή στην γονιδιακή τους έκφραση σε ποσοστά.
Έχοντας αυτά τα ποσοστά, θα μπορούσε κανείς να εντοπίσει την έκταση της ασθένειας, και κατά πόσο αυτή θεραπεύεται σωστά με τα φάρμακα που δίνονται και αν αυτά πρέπει να δίνονται.
Βέβαια είναι κάτι που είναι ακόμα στην αρχή, προβλέπεται όμως ότι θα υπάρξει γρήγορη εξέλιξη στον τομέα αυτό, έτσι που η θεραπεία της σκλήρυνσης κατά πλάκας να αποκτήσει ένα ακόμη «όπλο».

Ετικέτες , , , ,

Comments (0)


<<<< Επόμενο νεότερο άρθρο Επόμενο παλαιότερο άρθρο >>>>
Συγγραφέας
  • Dr. Δημήτρης Κουντούρης border=
  • Όνομα: Dr D. Kountouris
  • Τοποθεσία: Αθήνα, Αττική, Greece
  • Σχετικά: Ο Δ. Κουντούρης τελείωσε το Πανεπιστήμιο (Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης) το 1975. Έκανε την ειδικότητά του στη Νευρολογική Πανεπιστημιακή Κλινική του Ruhr στη Γερμανία. Πήρε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής από το ίδιο πανεπιστήμιο. Επιπλέον, εκεί έκανε και την διατριβή του, ενώ προτάθη για την υφηγεσία. Εκλέχθη επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, καθώς επίσης επισκέπτης καθηγητής στη Βοστώνη, στην Ulm, και στη Ferrara. Από το 1988 ιδιωτεύει στην Ελλάδα. Είναι μέλος πολλών αμερικάνικων και ευρωπαϊκών εταιρειών. Έχει δημοσιεύσει πλήθος βιβλίων, ιατρικών δοκιμίων, δημοσιογραφικών άρθρων και πορισμάτων για διάφορες ασθένειες. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε πολλά παγκόσμια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια ως παρουσιαστής.
  • Προβολή πλήρους προφίλ
Προηγούμενες αναρτήσεις
Αρχεία
Σύνδεσμοι

Θυρεοειδίτιδα

Θέλετε να λαμβάνετε τα τελευταία μας νέα;
Δώστε το email σας:



Η υπηρεσία παρέχεται από το FeedBurner



Σεβόμαστε απόλυτα τα προσωπικά σας δεδομένα



Our site is at APN Greece Directory


ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ - Ηλεκτρονικό φυλλάδιο
Share