ΤΣΙΜΠΗΜΑΤΑ ΕΝΤΟΜΩΝ ΚΑΙ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ

2:12 π.μ. by Dr D. Kountouris

ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΕΞΑΣΘΕΝΗΜΕΝΟΥ ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ, ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΥΑΛΩΤΑ ΣΤΑ ΤΣΙΜΠΗΜΑΤΑ ΕΝΤΟΜΩΝ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ.
Τα τσιμπήματα κάθε είδους εντόμων το καλοκαίρι πρέπει να θεωρούνται για τα άτομα με σκλήρυνση κατά πλάκας ιδιαίτερα επικίνδυνα και να τυγχάνουν μεγάλης προσοχής.
Συνήθως τα έντομα αυτά είναι η ξυλόμυγα (ixodes ricinus), οι μπορέλιες, τα έντομα της προκαλοκαιρινής μηνιγγοεγκεφαλίτιδας. Όλα αυτά απορροφούν διάφορες ουσίες μετά από τσίμπημα σε άλλα ζώα, οι οποίες «επεξεργαζόμενες» στο στομάχι των εντόμων μετατρέπονται σε διάφορα δηλητήρια.
Έτσι, όταν τσιμπήσουν το νέο «θύμα», πιθανόν να του προκαλέσουν περιαρθρίτιδες, περικαρδίτιδες, παραλύσεις, εγκεφαλομυελίτιδες. Ιδιαίτερα οι ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας είναι επιρρεπείς και ευπρόσβλητοι, λόγω αδυναμίας του ανοσοποιητικού τους συστήματος.
Για τον λόγο αυτό, πρέπει οι ασθενείς αυτοί τώρα το καλοκαίρι να ελέγχουν αγκώνες, γόνατα, κεφάλι και λαιμό προσεκτικά για τέτοια τσιμπήματα. Εάν βρουν κάτι, να το απομακρύνουν με μία τσιμπίδα και να μην το αλείφουν ποτέ με λάδι. Το λάδι στα ζώντα έντομα προκαλεί τη σύσπασή τους και τα κάνει πιο δηλητηριώδη.

Ετικέτες , , , ,

Comments (0)


<<<< Επόμενο νεότερο άρθρο Επόμενο παλαιότερο άρθρο >>>>
Συγγραφέας
  • Dr. Δημήτρης Κουντούρης border=
  • Όνομα: Dr D. Kountouris
  • Τοποθεσία: Αθήνα, Αττική, Greece
  • Σχετικά: Ο Δ. Κουντούρης τελείωσε το Πανεπιστήμιο (Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης) το 1975. Έκανε την ειδικότητά του στη Νευρολογική Πανεπιστημιακή Κλινική του Ruhr στη Γερμανία. Πήρε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής από το ίδιο πανεπιστήμιο. Επιπλέον, εκεί έκανε και την διατριβή του, ενώ προτάθη για την υφηγεσία. Εκλέχθη επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, καθώς επίσης επισκέπτης καθηγητής στη Βοστώνη, στην Ulm, και στη Ferrara. Από το 1988 ιδιωτεύει στην Ελλάδα. Είναι μέλος πολλών αμερικάνικων και ευρωπαϊκών εταιρειών. Έχει δημοσιεύσει πλήθος βιβλίων, ιατρικών δοκιμίων, δημοσιογραφικών άρθρων και πορισμάτων για διάφορες ασθένειες. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε πολλά παγκόσμια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια ως παρουσιαστής.
  • Προβολή πλήρους προφίλ
Προηγούμενες αναρτήσεις
Αρχεία
Σύνδεσμοι

Θυρεοειδίτιδα

Θέλετε να λαμβάνετε τα τελευταία μας νέα;
Δώστε το email σας:Η υπηρεσία παρέχεται από το FeedBurnerΣεβόμαστε απόλυτα τα προσωπικά σας δεδομέναOur site is at APN Greece Directory


ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ - Ηλεκτρονικό φυλλάδιο
Share