Η ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗΣ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΚΟΠΩΣΗΣ

6:12 π.μ. by Dr D. Kountouris

ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΧΡΟΝΙΑΣ ΚΟΠΩΣΗΣ ΚΑΙ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗΣ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΣΤΗΝ ΚΛΙΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΚΟΙΝΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ
Ένα γενικευμένο αίσθημα κόπωσης και καταβολής με χαμηλούς πυρετούς, αδυναμία, πόνους στο κεφάλι, μυς, αρθρώσεις, κακό ύπνο και διογκωμένους λεμφαδένες χαρακτηρίζουν το σύνδρομο χρόνιας κόπωσης.
Μια παρόμοια κλινική συμπεριφορά έχει και η σκλήρυνση κατά πλάκας στις αρχές της εξέλιξής της.
Είναι δε απόλυτη κλινική ανάγκη να γίνεται έγκαιρα η διαφοροδιάγνωση των δύο ασθενειών, έτσι ώστε να δίδεται η έγκαιρη φαρμακευτική αγωγή για την μία ή την άλλη περίπτωση.
Με τα εργαστηριακά μέσα που υπάρχουν σήμερα η διαφοροδιάγνωση είναι εύκολη.
Αν δεν επιτυγχάνεται εύκολα το γεγονός αυτό οφείλεται σε αλληγορία ή στο ότι κανείς δεν θέλει να ανακαλύπτει και να λέει τα «κακά» νέα.
Πάντως ο ενδιαφερόμενος όταν παρουσιάζει αυτά τα συμπτώματα και είναι κάτω από 40 ετών πρέπει να επιζητεί ακόμα και μόνος του την ιατρική βοήθεια, διότι σε αυτές τις περιπτώσεις το χειρότερο πρόβλημα είναι ο χαμένος χρόνος, επειδή το επιβαρυμένο ανοσοποιητικό σύστημα χειροτερεύει.

Ετικέτες , , , ,

Comments (0)


<<<< Επόμενο νεότερο άρθρο Επόμενο παλαιότερο άρθρο >>>>
Συγγραφέας
  • Dr. Δημήτρης Κουντούρης border=
  • Όνομα: Dr D. Kountouris
  • Τοποθεσία: Αθήνα, Αττική, Greece
  • Σχετικά: Ο Δ. Κουντούρης τελείωσε το Πανεπιστήμιο (Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης) το 1975. Έκανε την ειδικότητά του στη Νευρολογική Πανεπιστημιακή Κλινική του Ruhr στη Γερμανία. Πήρε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής από το ίδιο πανεπιστήμιο. Επιπλέον, εκεί έκανε και την διατριβή του, ενώ προτάθη για την υφηγεσία. Εκλέχθη επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, καθώς επίσης επισκέπτης καθηγητής στη Βοστώνη, στην Ulm, και στη Ferrara. Από το 1988 ιδιωτεύει στην Ελλάδα. Είναι μέλος πολλών αμερικάνικων και ευρωπαϊκών εταιρειών. Έχει δημοσιεύσει πλήθος βιβλίων, ιατρικών δοκιμίων, δημοσιογραφικών άρθρων και πορισμάτων για διάφορες ασθένειες. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε πολλά παγκόσμια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια ως παρουσιαστής.
  • Προβολή πλήρους προφίλ
Προηγούμενες αναρτήσεις
Αρχεία
Σύνδεσμοι

Θυρεοειδίτιδα

Θέλετε να λαμβάνετε τα τελευταία μας νέα;
Δώστε το email σας:Η υπηρεσία παρέχεται από το FeedBurnerΣεβόμαστε απόλυτα τα προσωπικά σας δεδομέναOur site is at APN Greece Directory


ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ - Ηλεκτρονικό φυλλάδιο
Share