ΛΕΜΦΟΤΡΟΠΙΚΟΙ ΙΟΙ ΚΑΙ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ

1:06 π.μ. by Dr D. Kountouris
ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ ΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΤΟΥ ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ (ΑΜΥΝΤΙΚΟΥ) ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥΣ ΛΕΜΦΟΤΡΟΠΙΚΟΥΣ ΙΟΥΣ ΤΥΠΟΥ 1 ΚΑΙ ΤΥΠΟΥ 2.
Οι ανθρώπινοι λεμφοτροπικοί ιοί τύπου 1 και τύπου 2 (HTLV 1 και 2) προκαλούνε γενικά μια αναστάτωση στο ανοσοποιητικό σύστημα που απαντάται κυρίως με καρκινογόνες διαδικασίες. Ο ιός ανιχνεύεται πολύ τακτικά σε ναρκομανείς που κάνουνε ενδοφλέβια χρήση και για αυτό ήδη από το τέλος του 2000 μέχρι σήμερα τουλάχιστον σε ορισμένα κράτη υπάρχει και ειδικό τεστ κατά την αιμοδοσία που ψάχνει αυτούς τους δύο ιούς.
Αξιοσημείωτο είναι να αναφερθεί πως τελευταία παρουσιάστηκε μια νεαρά γυναίκα με τάσεις λευχαιμίας ακαθόριστου τύπου τα οποία επεισόδια εμφανίζονταν ανά εξάμηνο και αμέσως μετά την παρατήρηση αυτή πιστοποιήθηκε και μια διάγνωση της σκλήρυνση κατά πλάκας.
Ως εκ τούτου φαίνεται ότι υπάρχει μια κυλιόμενη αντίδραση σε ότι αφορά την παρουσία του HTLV 1 και 2 με την εμφάνιση της σκλήρυνση κατά πλάκας.
Στις περιπτώσεις που έχουμε την υπόνοια της νόσου καλό είναι να συμπληρωθεί στους ερευνητικούς παράγοντες και το τεστ για την περίπτωση αναιμίας από λεμφοτροπικούς ιούς.

Ετικέτες , , ,

Comments (0)


<<<< Επόμενο νεότερο άρθρο Επόμενο παλαιότερο άρθρο >>>>
Συγγραφέας
  • Dr. Δημήτρης Κουντούρης border=
  • Όνομα: Dr D. Kountouris
  • Τοποθεσία: Αθήνα, Αττική, Greece
  • Σχετικά: Ο Δ. Κουντούρης τελείωσε το Πανεπιστήμιο (Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης) το 1975. Έκανε την ειδικότητά του στη Νευρολογική Πανεπιστημιακή Κλινική του Ruhr στη Γερμανία. Πήρε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής από το ίδιο πανεπιστήμιο. Επιπλέον, εκεί έκανε και την διατριβή του, ενώ προτάθη για την υφηγεσία. Εκλέχθη επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, καθώς επίσης επισκέπτης καθηγητής στη Βοστώνη, στην Ulm, και στη Ferrara. Από το 1988 ιδιωτεύει στην Ελλάδα. Είναι μέλος πολλών αμερικάνικων και ευρωπαϊκών εταιρειών. Έχει δημοσιεύσει πλήθος βιβλίων, ιατρικών δοκιμίων, δημοσιογραφικών άρθρων και πορισμάτων για διάφορες ασθένειες. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε πολλά παγκόσμια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια ως παρουσιαστής.
  • Προβολή πλήρους προφίλ
Προηγούμενες αναρτήσεις
Αρχεία
Σύνδεσμοι

Θυρεοειδίτιδα

Θέλετε να λαμβάνετε τα τελευταία μας νέα;
Δώστε το email σας:Η υπηρεσία παρέχεται από το FeedBurnerΣεβόμαστε απόλυτα τα προσωπικά σας δεδομέναOur site is at APN Greece Directory


ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ - Ηλεκτρονικό φυλλάδιο
Share