ΠΑΙΔΙΚΗ ΜΟΡΦΗ ΤΗΣ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗΣ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ

4:42 π.μ. by Dr D. Kountouris
ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 2-3 ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΑΠΟ ΟΝΟΜΑΣΤΕΣ ΚΛΙΝΙΚΕΣ ΝΑ ΒΡΟΥΝΕ ΜΙΑ «ΑΚΡΗ» ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΜΟΡΦΗ ΤΗΣ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗΣ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ.
Πράγματι μια πολύ ενδιαφέρουσα εργασία ήρθε από το Πανεπιστήμιο της Λυών όπου εξεταστήκανε 400 περίπου παιδιά κάτω των 16 ετών με την μορφή της σκλήρυνσης κατά πλάκας και συγκεντρώθηκαν κάποια στατιστικά στοιχεία.
Για παράδειγμα τα κορίτσια που προσβλήθηκαν από την σκλήρυνση κατά πλάκας ήτανε περισσότερα από τα αγόρια.
Το κυρίαρχο σύμπτωμα ήτανε μια οπτική νευρίτιδα σε όλες τις ομάδες.
Η μορφή που κυριάρχησε στην σκλήρυνση κατά πλάκας ήταν αυτή των ώσεων με τις υφέσεις. Η κυριότερη παρατήρηση ήτανε ότι μετά από 10 χρόνια σε όλα περίπου τα παιδιά η εξέλιξη ήταν μια δευτερογενής προϊούσα φάση της νόσου.
Το συμπέρασμα ήταν ότι πράγματι σε ότι αφορά την παιδική μορφή της σκλήρυνσης κατά πλάκας υπάρχουν ακόμη παμπολα ερωτήματα και η έρευνα είναι κυριολεκτικά στην αρχή.
Είναι απολύτως απαραίτητο να εξεταστεί η περίπτωση χωριστά διότι τα στοιχεία είναι πολύ διαφορετικά από αυτά τα υπόλοιπα της ασθένειας των ηλικιωμένων ότι και σαφώς χρειάζεται και διαφορετική θεραπευτική προσέγγιση.

Ετικέτες , , ,

Comments (0)


<<<< Επόμενο νεότερο άρθρο Επόμενο παλαιότερο άρθρο >>>>
Συγγραφέας
  • Dr. Δημήτρης Κουντούρης border=
  • Όνομα: Dr D. Kountouris
  • Τοποθεσία: Αθήνα, Αττική, Greece
  • Σχετικά: Ο Δ. Κουντούρης τελείωσε το Πανεπιστήμιο (Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης) το 1975. Έκανε την ειδικότητά του στη Νευρολογική Πανεπιστημιακή Κλινική του Ruhr στη Γερμανία. Πήρε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής από το ίδιο πανεπιστήμιο. Επιπλέον, εκεί έκανε και την διατριβή του, ενώ προτάθη για την υφηγεσία. Εκλέχθη επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, καθώς επίσης επισκέπτης καθηγητής στη Βοστώνη, στην Ulm, και στη Ferrara. Από το 1988 ιδιωτεύει στην Ελλάδα. Είναι μέλος πολλών αμερικάνικων και ευρωπαϊκών εταιρειών. Έχει δημοσιεύσει πλήθος βιβλίων, ιατρικών δοκιμίων, δημοσιογραφικών άρθρων και πορισμάτων για διάφορες ασθένειες. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε πολλά παγκόσμια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια ως παρουσιαστής.
  • Προβολή πλήρους προφίλ
Προηγούμενες αναρτήσεις
Αρχεία
Σύνδεσμοι

Θυρεοειδίτιδα

Θέλετε να λαμβάνετε τα τελευταία μας νέα;
Δώστε το email σας:Η υπηρεσία παρέχεται από το FeedBurnerΣεβόμαστε απόλυτα τα προσωπικά σας δεδομέναOur site is at APN Greece Directory


ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ - Ηλεκτρονικό φυλλάδιο
Share