ΣΚΠ ΚΑΙ ΔΙΑΚΡΑΝΙΚΟΣ ΜΑΓΝΗΤΙΚΟΣ ΕΡΕΘΙΣΜΟΣ

7:07 π.μ. by Dr D. Kountouris
Η ΣΚΠ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΗ ΣΑΝ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΙΟ «ΜΟΝΤΕΡΝΕΣ» ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΠΟΥ ΕΚΔΗΛΩΝΕΤΑΙ ΜΕ ΚΙΝΗΤΙΚΕΣ, ΑΙΣΘΗΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΨΥΧΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ.Η μέχρι τώρα θεραπεία της κατά κύριο λόγο είναι φαρμακευτική και μέχρι στιγμής όσες ολιστικές μέθοδοι έχουν δοκιμαστεί δεν έχουν να επιδείξουν καμία ουσιαστική θεραπευτική διαφορά.
Η διακρανική μαγνητική τομογραφία χρησιμοποιείται συνήθως σαν τελευταία λύση στις βαριές καταθλίψεις. Έτσι λοιπόν όταν χρειάστηκε σε ορισμένες περιπτώσεις που είχαμε τον συνδυασμό ΣΚΠ και κατάθλιψης, να εφαρμόσουμε θεραπευτικά το διακρανικό μαγνητικό ερεθισμό για την κατάθλιψη παρατηρήσαμε μια ουσιαστική βελτίωση σε αρκετούς ασθενείς σε ότι αφορά την όραση και την οσμή και λιγότερο τις κινητικές διαταραχές.
Οι παρατηρήσεις αυτές δείχνουν ότι σαφώς υπάρχει μια επήρεια του διακρανικού μαγνητικού ερεθισμού και στην ΣΚΠ.
Βέβαια για να αποφανθεί κανένας μέχρι ποια ένταση και ποιο σημείο, χρειάζεται εμπειρία με περισσότερους ασθενείς και περισσότερα στοιχεία.

Ετικέτες , , , ,

Comments (0)


<<<< Επόμενο νεότερο άρθρο Επόμενο παλαιότερο άρθρο >>>>
Συγγραφέας
  • Dr. Δημήτρης Κουντούρης border=
  • Όνομα: Dr D. Kountouris
  • Τοποθεσία: Αθήνα, Αττική, Greece
  • Σχετικά: Ο Δ. Κουντούρης τελείωσε το Πανεπιστήμιο (Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης) το 1975. Έκανε την ειδικότητά του στη Νευρολογική Πανεπιστημιακή Κλινική του Ruhr στη Γερμανία. Πήρε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής από το ίδιο πανεπιστήμιο. Επιπλέον, εκεί έκανε και την διατριβή του, ενώ προτάθη για την υφηγεσία. Εκλέχθη επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, καθώς επίσης επισκέπτης καθηγητής στη Βοστώνη, στην Ulm, και στη Ferrara. Από το 1988 ιδιωτεύει στην Ελλάδα. Είναι μέλος πολλών αμερικάνικων και ευρωπαϊκών εταιρειών. Έχει δημοσιεύσει πλήθος βιβλίων, ιατρικών δοκιμίων, δημοσιογραφικών άρθρων και πορισμάτων για διάφορες ασθένειες. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε πολλά παγκόσμια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια ως παρουσιαστής.
  • Προβολή πλήρους προφίλ
Προηγούμενες αναρτήσεις
Αρχεία
Σύνδεσμοι

Θυρεοειδίτιδα

Θέλετε να λαμβάνετε τα τελευταία μας νέα;
Δώστε το email σας:Η υπηρεσία παρέχεται από το FeedBurnerΣεβόμαστε απόλυτα τα προσωπικά σας δεδομέναOur site is at APN Greece Directory


ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ - Ηλεκτρονικό φυλλάδιο
Share