ΓΕΝΙΚΑ ΠΕΡΙ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΩΝ ΣΤΗ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ

7:42 π.μ. by Dr D. Kountouris

Η ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑΣ, ΣΥΝΕΠΩΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΑΓΩΓΗ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. ΟΤΙ ΚΙ ΑΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΑ, ΠΡΟΧΩΡΕΙ ΒΑΣΕΙ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΩΝ.
Οι θεραπευτικές δυνατότητες της σκλήρυνσης κατά πλάκας παραμένουν περιορισμένες, αν και τον τελευταίο καιρό υπάρχουν αρκετές δυνατότητες επέμβασης, οι οποίες σε μεγάλο μέρος έχουν να κάνουν γενικά με τις παθοφυσιολογικές συνέπειες της ασθένειας. Δηλαδή, κατά κάποιο τρόπο έχουμε μία δευτερογενή επέμβαση, η οποία μειώνει πολύ τα συμπτώματα, αν το καταφέρει.
Για κλινικούς αμιγώς λόγους υπάρχει μία κατάταξη των θεραπειών, που ισχύει διεθνώς, η οποία σαν πρώτο στόχο έχει την κατανόηση μεταξύ των γιατρών. Πρόκειται για τη θεραπεία της οξείας ώσης. Δηλαδή, όταν εμφανίζεται για πρώτη φορά με απότομα συμπτώματα η ασθένεια, που φέρνουν αντιμέτωπο τον γιατρό με το όλο ογκώδες θεραπευτικό πρόβλημα και τον ασθενή με όλες εκείνες τις κλινικές συνέπειες (αισθητικές, κινητικές, οπτικές, ψυχικές διαταραχές), που εμφανίζει η πρώτη εκδήλωση μιας ώσης.
Μια δεύτερη θεραπευτική οντότητα είναι αυτή της διαρκούς θεραπείας, που έχει σκοπό να αντιμετωπίσει την προϊούσα μορφή της σκλήρυνσης κατά πλάκας με όλες τις πρωτογενείς και δευτερογενείς συνέπειες που εμφανίζει. Αυτή είναι και η πιο τακτική σε εμφάνιση και απαιτητική σε καταβολή δυνάμεων και φαρμάκων από τη μεριά των θεραπευτών.
Τα θεραπευτικά συστηματικά μέσα είναι ένα άλλο ακόμη επιπλέον θεραπευτικό πλαίσιο, που συμπεριλαμβάνει όλες εκείνες τις διαδικασίες, που χρειάζονται κατά καιρούς, προκειμένου να αντιμετωπιστούν πρωτογενείς ή δευτερογενείς (ουρολοιμώξεις, κατάγματα, ωτίτιδες κλπ) διαταραχές στη σκλήρυνση κατά πλάκας.
Σαν τελευταίο θεραπευτικό σχήμα πρέπει να αναφερθεί η μη φαρμακευτική συνοδευτική αγωγή, όπου πρόκειται για όλο τον κύκλο εκείνων των διαδικασιών και μεθόδων που τελευταία έχουν γίνει γνωστά, όπως η πλασμαφαίρεση, η μεταμόσχευση μυελού οστών και άλλου είδους πειραματικές θεραπείες.
Το άρθρο αυτό γράφτηκε απλώς για να απαριθμήσει πολύ περιληπτικά αυτά που πρέπει να έχει ένας γιατρός, μια νοσοκόμα, ακόμα και ένας ασθενής στο μυαλό του, όταν σκέφτεται τη θεραπεία της σκλήρυνσης κατά πλάκας. Παρακάτω αναλυτικά θα δώσουμε πιο εκτεταμένα κείμενα για την κάθε μία από αυτές.

Ετικέτες , , ,

Comments (1)


Blogger toni1708
31 Μαΐου 2011 στις 1:48 μ.μ.  

πολη καλη δουλια,μπορειτε ωμος να μου αναλυσετε για ογκοδες σκληρυνση κατα πλακας καποια ελπιδα για ατομο που εχει ζαση την οραση του και την μιση πλευρα του σωμα τος του''δηλαδει ειναι ποια αναπηρος χωρις ελπιδες''μονο απο των θεω περημενη,ευχαριστο!!!!!!!!!!!!

<<<< Επόμενο νεότερο άρθρο Επόμενο παλαιότερο άρθρο >>>>
Συγγραφέας
  • Dr. Δημήτρης Κουντούρης border=
  • Όνομα: Dr D. Kountouris
  • Τοποθεσία: Αθήνα, Αττική, Greece
  • Σχετικά: Ο Δ. Κουντούρης τελείωσε το Πανεπιστήμιο (Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης) το 1975. Έκανε την ειδικότητά του στη Νευρολογική Πανεπιστημιακή Κλινική του Ruhr στη Γερμανία. Πήρε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής από το ίδιο πανεπιστήμιο. Επιπλέον, εκεί έκανε και την διατριβή του, ενώ προτάθη για την υφηγεσία. Εκλέχθη επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, καθώς επίσης επισκέπτης καθηγητής στη Βοστώνη, στην Ulm, και στη Ferrara. Από το 1988 ιδιωτεύει στην Ελλάδα. Είναι μέλος πολλών αμερικάνικων και ευρωπαϊκών εταιρειών. Έχει δημοσιεύσει πλήθος βιβλίων, ιατρικών δοκιμίων, δημοσιογραφικών άρθρων και πορισμάτων για διάφορες ασθένειες. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε πολλά παγκόσμια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια ως παρουσιαστής.
  • Προβολή πλήρους προφίλ
Προηγούμενες αναρτήσεις
Αρχεία
Σύνδεσμοι

Θυρεοειδίτιδα

Θέλετε να λαμβάνετε τα τελευταία μας νέα;
Δώστε το email σας:



Η υπηρεσία παρέχεται από το FeedBurner



Σεβόμαστε απόλυτα τα προσωπικά σας δεδομένα



Our site is at APN Greece Directory


ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ - Ηλεκτρονικό φυλλάδιο
Share