Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΗΣ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗΣ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΜΕ ΟΞΙΚΗ ΚΟΠΟΛΥΜΕΡΗ (COPAXONE).

1:49 π.μ. by Dr D. Kountouris

H ΚΟΠΟΛΥΜΕΡΗ-1 ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΣΑΡΑΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΠΟΙΚΙΛΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΗΣ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗΣ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ.
Η ιστορία της κοπολυμέρης-1, σε ότι αφορά την θεραπευτική της δράση στην σκλήρυνση κατά πλάκας, έχει μια αρκετά ιδιόρρυθμη πορεία.
Η ουσία της κοπολυμέρης είναι ένα πολυπεπτίδιο, που συμμετέχει στη δημιουργία της βασικής πρωτεΐνης, της μυελίνης, που διαταράσσεται στις περιπτώσεις της σκλήρυνσης κατά πλάκας.
Έτσι, λοιπόν, με βάση αυτή την θεωρία, πριν από περίπου 50 χρόνια ξεκίνησε μια ερευνητική προσπάθεια για την αναζήτηση μιας θεραπευτικής λύσης για την σκλήρυνση κατά πλάκας.
Πράγματι, μετά από πολλές προσπάθειες μια ερευνητική ομάδα κατόρθωσε να συνθέσει ένα πεπτίδιο, που προκαλούσε τις ίδιες αντιδράσεις με την βάση της μυελινικής πρωτεΐνης σε ποντίκια, με κατάσταση παρόμοια με την σκλήρυνση κατά πλάκας.
Κατά παράξενο τρόπο, όπως περιγράφουν οι ερευνητές και κατασκευαστές της ουσίας, στην περίπτωσή της παρουσιάστηκε ένα παράδοξο αποτέλεσμα. Δηλαδή, έδειξε ότι έχει απρόσμενα μια αντιφλεγμονώδη δράση για την νόσο αυτή.
Στα χρόνια που ακολούθησαν χρησιμοποιήθηκε το εν λόγω πεπτίδιο κατά κόρον για την θεραπεία της σκλήρυνσης κατά πλάκας χωρίς επιτυχία, ώσπου εγκαταλείφθηκε κάθε προσπάθεια.
Γύρω στο 2000, όμως, οι ίδιοι οι ερευνητές παραγωγοί το ξαναέφεραν στην αγορά με τον ισχυρισμό ότι σε υψηλές δόσεις (20mg) έχει καλύτερες δράσεις. Μέχρι σήμερα υπάρχουν δύο κλινικές μελέτες που πιστοποιούν μείωση έντασης και συχνότητας των ώσεων.
Ουσιώδεις βελτιώσεις της κλινικής εικόνας δεν έχουν παρατηρηθεί ακόμη.

Ετικέτες , , , , ,

Comments (0)


<<<< Επόμενο νεότερο άρθρο Επόμενο παλαιότερο άρθρο >>>>
Συγγραφέας
  • Dr. Δημήτρης Κουντούρης border=
  • Όνομα: Dr D. Kountouris
  • Τοποθεσία: Αθήνα, Αττική, Greece
  • Σχετικά: Ο Δ. Κουντούρης τελείωσε το Πανεπιστήμιο (Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης) το 1975. Έκανε την ειδικότητά του στη Νευρολογική Πανεπιστημιακή Κλινική του Ruhr στη Γερμανία. Πήρε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής από το ίδιο πανεπιστήμιο. Επιπλέον, εκεί έκανε και την διατριβή του, ενώ προτάθη για την υφηγεσία. Εκλέχθη επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, καθώς επίσης επισκέπτης καθηγητής στη Βοστώνη, στην Ulm, και στη Ferrara. Από το 1988 ιδιωτεύει στην Ελλάδα. Είναι μέλος πολλών αμερικάνικων και ευρωπαϊκών εταιρειών. Έχει δημοσιεύσει πλήθος βιβλίων, ιατρικών δοκιμίων, δημοσιογραφικών άρθρων και πορισμάτων για διάφορες ασθένειες. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε πολλά παγκόσμια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια ως παρουσιαστής.
  • Προβολή πλήρους προφίλ
Προηγούμενες αναρτήσεις
Αρχεία
Σύνδεσμοι

Θυρεοειδίτιδα

Θέλετε να λαμβάνετε τα τελευταία μας νέα;
Δώστε το email σας:



Η υπηρεσία παρέχεται από το FeedBurner



Σεβόμαστε απόλυτα τα προσωπικά σας δεδομένα



Our site is at APN Greece Directory


ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ - Ηλεκτρονικό φυλλάδιο
Share