ΟΙ ΑΝΟΣΟΣΦΑΙΡΙΝΕΣ ΩΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ

3:18 π.μ. by Dr D. Kountouris

ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΗ ΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ.
Οι ανοσοσφαιρίνες είναι στοιχεία των λευκών αιμοσφαιρίων. Μετά από μία αφαίμαξη, ως γνωστόν, χωρίζονται τα λευκά από τα ερυθρά αιμοσφαίρια και επεξεργάζονται χωριστά. Έτσι, τα μεν ερυθρά χρησιμοποιούνται για τις μεταγγίσεις αίματος, τα δε λευκά χρησιμεύουν σαν πηγή έτοιμων αντισωμάτων, των καλούμενων ανοσοσφαιρινών, με τεράστιο εύρος χρήσεων σε πολλές ασθένειες και ιδιαίτερα, στην σκλήρυνση κατά πλάκας.
Στη σκλήρυνση κατά πλάκας τα τελευταία τριάντα χρόνια βρέθηκαν να έχουν αληθινά ευεργετικό αποτέλεσμα σε πολλές εργασίες, από διάφορες κλινικές και ερευνητές πολλών κρατών.
Αρκετές δε φορές σε περιπτώσεις κυρίως που έχουμε την εμφάνιση της σκλήρυνσης κατά πλάκας με συνοδεία άλλων λοιμωδών παραγόντων, οι ανοσοσφαιρίνες σε ενδοφλέβια χορήγηση είναι κυριολεκτικά το φάρμακο εκλογής.
Επίσης, ιδιαίτερα σε περιπτώσεις «χρόνιας προϊούσας μορφής» με εξάρσεις, είναι μία μοναδική υποστήριξη για τον ασθενή η συνεχής θεραπεία με ανοσοσφαιρίνες.
Είναι γεγονός ότι η ζήτησή τους ανέβηκε τελευταία, όταν έγινε γνωστή η τόσο ευεργετική τους δράση. Δεν άλλαξε, όμως, ουσιαστικά η τιμή τους. Παραμένει εδώ και δεκάδες χρόνια περίπου στα ίδια επίπεδα. Μάλιστα, κάποιες φορές η θεραπεία, αυτή είναι και πιο οικονομική από παρόμοιες που διαφημίζονται, αλλά, είναι ουσιαστικά λιγότερο αποτελεσματικές.
Επειδή, όμως, η γραφειοκρατική κρίση είναι ανίκητη, κινδυνεύει η σκλήρυνση κατά πλάκας να μείνει χωρίς ένα ουσιαστικό θεραπευτικό όπλο.

Ετικέτες , , ,

Comments (0)


<<<< Επόμενο νεότερο άρθρο Επόμενο παλαιότερο άρθρο >>>>
Συγγραφέας
  • Dr. Δημήτρης Κουντούρης border=
  • Όνομα: Dr D. Kountouris
  • Τοποθεσία: Αθήνα, Αττική, Greece
  • Σχετικά: Ο Δ. Κουντούρης τελείωσε το Πανεπιστήμιο (Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης) το 1975. Έκανε την ειδικότητά του στη Νευρολογική Πανεπιστημιακή Κλινική του Ruhr στη Γερμανία. Πήρε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής από το ίδιο πανεπιστήμιο. Επιπλέον, εκεί έκανε και την διατριβή του, ενώ προτάθη για την υφηγεσία. Εκλέχθη επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, καθώς επίσης επισκέπτης καθηγητής στη Βοστώνη, στην Ulm, και στη Ferrara. Από το 1988 ιδιωτεύει στην Ελλάδα. Είναι μέλος πολλών αμερικάνικων και ευρωπαϊκών εταιρειών. Έχει δημοσιεύσει πλήθος βιβλίων, ιατρικών δοκιμίων, δημοσιογραφικών άρθρων και πορισμάτων για διάφορες ασθένειες. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε πολλά παγκόσμια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια ως παρουσιαστής.
  • Προβολή πλήρους προφίλ
Προηγούμενες αναρτήσεις
Αρχεία
Σύνδεσμοι

Θυρεοειδίτιδα

Θέλετε να λαμβάνετε τα τελευταία μας νέα;
Δώστε το email σας:



Η υπηρεσία παρέχεται από το FeedBurner



Σεβόμαστε απόλυτα τα προσωπικά σας δεδομένα



Our site is at APN Greece Directory


ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ - Ηλεκτρονικό φυλλάδιο
Share