ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΕΣ ΨΥΧΩΣΕΙΣ

1:13 π.μ. by Dr D. Kountouris

ΠΟΛΥ ΤΑΚΤΙΚΑ Η ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΣΥΝΟΔΕΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΚΑΙ ΨΥΧΩΣΕΙΣ. ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΑΥΤΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΡΚΕΤΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΟΙΝΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ.
Δεν είναι καθόλου τυχαίο να συνοδεύεται η ασθένεια της σκλήρυνσης κατά πλάκας από συναισθηματικές (ψυχωτικές) διαταραχές ή σύνδρομα. Σε αυτές τις περιπτώσεις είναι πάντα δύσκολη η μεικτή θεραπεία και ιδιαίτερα, η εκτίμηση των αποτελεσμάτων της.
Κάποτε με τον σκοπό αυτό εξετάσαμε ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας και συναισθηματικές ψυχώσεις, διαφόρων θεραπειών. Εκεί φάνηκε καθαρά ότι αναμενόμενα οι μεικτές θεραπείες είχαν τα καλύτερα αποτελέσματα.
Η έκπληξη ήταν πως κορυφαίας αποτελεσματικότητας θεραπεία ήταν οι μεικτές θεραπείες που περιείχαν και ανοσοσφαιρίνες. Εκεί τα θεραπευτικά αποτελέσματα ήταν κατά 20% μεγαλύτερα από τα υπόλοιπα. Ιδιαίτερο δε ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι πέρα από την ευεργετική θεραπευτική συνδρομή που είχαν οι ανοσοσφαιρίνες για τη σκλήρυνση κατά πλάκας, παρουσίασαν και ιδιαίτερα ευεργετική δραστηριότητα στη ρύθμιση της συμπτωματολογίας των ψυχώσεων. Γεγονός που αφήνει υποψίες για την κοινή ρίζα των δύο νοσημάτων.

Δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό EUROPEAN NEUROPSYCHOPHARMACOLOGY, April 1999; 9 (1), S17.

Ετικέτες , , , , , , ,

Comments (0)


<<<< Επόμενο νεότερο άρθρο Επόμενο παλαιότερο άρθρο >>>>
Συγγραφέας
  • Dr. Δημήτρης Κουντούρης border=
  • Όνομα: Dr D. Kountouris
  • Τοποθεσία: Αθήνα, Αττική, Greece
  • Σχετικά: Ο Δ. Κουντούρης τελείωσε το Πανεπιστήμιο (Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης) το 1975. Έκανε την ειδικότητά του στη Νευρολογική Πανεπιστημιακή Κλινική του Ruhr στη Γερμανία. Πήρε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής από το ίδιο πανεπιστήμιο. Επιπλέον, εκεί έκανε και την διατριβή του, ενώ προτάθη για την υφηγεσία. Εκλέχθη επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, καθώς επίσης επισκέπτης καθηγητής στη Βοστώνη, στην Ulm, και στη Ferrara. Από το 1988 ιδιωτεύει στην Ελλάδα. Είναι μέλος πολλών αμερικάνικων και ευρωπαϊκών εταιρειών. Έχει δημοσιεύσει πλήθος βιβλίων, ιατρικών δοκιμίων, δημοσιογραφικών άρθρων και πορισμάτων για διάφορες ασθένειες. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε πολλά παγκόσμια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια ως παρουσιαστής.
  • Προβολή πλήρους προφίλ
Προηγούμενες αναρτήσεις
Αρχεία
Σύνδεσμοι

Θυρεοειδίτιδα

Θέλετε να λαμβάνετε τα τελευταία μας νέα;
Δώστε το email σας:



Η υπηρεσία παρέχεται από το FeedBurner



Σεβόμαστε απόλυτα τα προσωπικά σας δεδομένα



Our site is at APN Greece Directory


ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ - Ηλεκτρονικό φυλλάδιο
Share