Η ΕΓΚΑΙΡΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕ ΚΟΡΤΙΖΟΝΗ ΤΗΣ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗΣ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ

2:20 π.μ. by Dr D. Kountouris
ΑΝ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΠΛΕΟΝ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΤΗΣ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗΣ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΜΕ ΚΟΡΤΙΖΟΝΗ ΚΑΝΕΙΣ ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΜΕ ΣΙΓΟΥΡΙΑ ΣΕ ΠΟΙΑ ΜΟΡΦΗ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΑ ΔΟΣΗ ΒΟΗΘΑΕΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ.
Για τον λόγο αυτό η νευρολογική κλινική του Πανεπιστημίου της Τεργέστης έκανε μια δοκιμή με ενδοφλέβια χορήγηση της μεθυλπρεδνιζολόνης και ταυτόχρονη παρακολούθηση της πορείας των ασθενών με την μαγνητική τομογραφία.
Πράγματι οι έρευνες έδειξαν ότι καθόλη την διάρκεια της χορήγησης της μεθυλπρεδνιζολόνης υπήρχε και μια υποχώρηση των παθολογικών ευρημάτων στην μαγνητική τομογραφία.
Άσχετα από το πόσες φορές επαναλήφθηκε η ίδια χορήγηση πάντοτε η μαγνητική τομογραφία, έδειχνε μια μείωση των ασθενών και υποχώρηση του οιδήματος.
Το γεγονός αυτό μακροπρόθεσμα είναι πολύ ουσιαστικό για τους ασθενείς και για την πορεία τους. Δίνει την δυνατότητα μιας καλύτερης αντιμετώπισης και μάλιστα εποχιακής μορφής έτσι ώστε μακροπρόθεσμα να μην φαίνονται τα άσχημα συμπτώματα της σκλήρυνσης κατά πλάκας. Βέβαια η συμβουλή των ερευνητών είναι ότι χρειάζονται και περισσότερες έρευνες προκειμένου να αποδειχθεί το αυτονόητο στην περίπτωση αλλά όπως και να έχει είναι η πρώτη επίσημη θέση που ακούγεται από πανεπιστημιακό χώρο.

Ετικέτες , , ,

Comments (0)


<<<< Επόμενο νεότερο άρθρο Επόμενο παλαιότερο άρθρο >>>>
Συγγραφέας
  • Dr. Δημήτρης Κουντούρης border=
  • Όνομα: Dr D. Kountouris
  • Τοποθεσία: Αθήνα, Αττική, Greece
  • Σχετικά: Ο Δ. Κουντούρης τελείωσε το Πανεπιστήμιο (Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης) το 1975. Έκανε την ειδικότητά του στη Νευρολογική Πανεπιστημιακή Κλινική του Ruhr στη Γερμανία. Πήρε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής από το ίδιο πανεπιστήμιο. Επιπλέον, εκεί έκανε και την διατριβή του, ενώ προτάθη για την υφηγεσία. Εκλέχθη επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, καθώς επίσης επισκέπτης καθηγητής στη Βοστώνη, στην Ulm, και στη Ferrara. Από το 1988 ιδιωτεύει στην Ελλάδα. Είναι μέλος πολλών αμερικάνικων και ευρωπαϊκών εταιρειών. Έχει δημοσιεύσει πλήθος βιβλίων, ιατρικών δοκιμίων, δημοσιογραφικών άρθρων και πορισμάτων για διάφορες ασθένειες. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε πολλά παγκόσμια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια ως παρουσιαστής.
  • Προβολή πλήρους προφίλ
Προηγούμενες αναρτήσεις
Αρχεία
Σύνδεσμοι

Θυρεοειδίτιδα

Θέλετε να λαμβάνετε τα τελευταία μας νέα;
Δώστε το email σας:Η υπηρεσία παρέχεται από το FeedBurnerΣεβόμαστε απόλυτα τα προσωπικά σας δεδομέναOur site is at APN Greece Directory


ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ - Ηλεκτρονικό φυλλάδιο
Share