ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗΣ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΣΕ ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΗ ΗΛΙΚΙΑ

1:22 π.μ. by Dr D. Kountouris
ΜΙΑ 73ΧΡΟΝΗ ΑΣΘΕΝΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΕΝΤΕΛΩΣ ΞΑΦΝΙΚΑ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΚΑΙΡΟ ΤΗΝ ΤΥΠΙΚΗ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΟΛΟΓΙΑ.
Μια ασθενής 73 ετών μέσα σε ένα εξάμηνο αργά και σταθερά ανέπτυξε μια παραπάρεση (αδυναμία βάδισης) η οποία έφτασε σε σημείο να την καθίσει σε αναπηρική καρέκλα.
Διάφορες εξετάσεις που έγιναν σε όλη της την σπονδυλική στήλη δεν απέδωσαν καμία αιτιολογία για την πάθησή της.
Εξακολούθησαν οι καταστάσεις αυτές και μια μέρα που ένοιωσε έντονο ίλιγγο συν όλα τα άλλα κάποιος γιατρός είχε της ιδέα να κάνει και μια μαγνητική τομογραφία εγκεφάλου για μα αποκλίσει μια πιθανή κεντρική αιτιολογία.
Τα αποτελέσματα ήτανε ξαφνικά και ενδιαφέροντα.
Φάνηκε ότι έχει τις τυπικές αλλοιώσεις γύρω από τις κοιλίες του εγκεφάλου που παρουσιάζουνε οι ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας.
Ακολουθώντας μια ανάλογη θεραπεία βρέθηκε να έχει σε σύντομο χρονικό διάστημα μια ουσιαστική βελτίωση ώστε να μπορεί πάλι να περπατάει μόνη της χωρίς βοήθεια.
Το όλο γεγονός δεν αποτελεί κανένα ιδιαίτερο ιατρικό μυστικό ή μια καινούρια ανακάλυψη, απλώς έρχεται να υπενθυμίσει ότι η σκλήρυνση κατά πλάκας δεν έχει ηλικία και μπορεί να εμφανιστεί με έντονα συμπτώματα στα προχωρημένα στάδια ηλικίας και οι μικροενοχλήσεις που αισθανόταν παλιά αν αισθανόταν να μην έχουν αξιολογηθεί ή ληφθεί υπόψη.

Ετικέτες , , , ,

Comments (0)


<<<< Επόμενο νεότερο άρθρο Επόμενο παλαιότερο άρθρο >>>>
Συγγραφέας
  • Dr. Δημήτρης Κουντούρης border=
  • Όνομα: Dr D. Kountouris
  • Τοποθεσία: Αθήνα, Αττική, Greece
  • Σχετικά: Ο Δ. Κουντούρης τελείωσε το Πανεπιστήμιο (Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης) το 1975. Έκανε την ειδικότητά του στη Νευρολογική Πανεπιστημιακή Κλινική του Ruhr στη Γερμανία. Πήρε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής από το ίδιο πανεπιστήμιο. Επιπλέον, εκεί έκανε και την διατριβή του, ενώ προτάθη για την υφηγεσία. Εκλέχθη επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, καθώς επίσης επισκέπτης καθηγητής στη Βοστώνη, στην Ulm, και στη Ferrara. Από το 1988 ιδιωτεύει στην Ελλάδα. Είναι μέλος πολλών αμερικάνικων και ευρωπαϊκών εταιρειών. Έχει δημοσιεύσει πλήθος βιβλίων, ιατρικών δοκιμίων, δημοσιογραφικών άρθρων και πορισμάτων για διάφορες ασθένειες. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε πολλά παγκόσμια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια ως παρουσιαστής.
  • Προβολή πλήρους προφίλ
Προηγούμενες αναρτήσεις
Αρχεία
Σύνδεσμοι

Θυρεοειδίτιδα

Θέλετε να λαμβάνετε τα τελευταία μας νέα;
Δώστε το email σας:Η υπηρεσία παρέχεται από το FeedBurnerΣεβόμαστε απόλυτα τα προσωπικά σας δεδομέναOur site is at APN Greece Directory


ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ - Ηλεκτρονικό φυλλάδιο
Share