ΣΚΠ ΚΑΙ ΑΔΡΕΝΟΛΕΥΚΟΔΥΣΤΡΟΦΙΑ

2:59 π.μ. by Dr D. Kountouris
Η ΣΚΠ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΗ ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΚΗ ΠΑΘΗΣΗ ΜΕ ΚΥΡΙΑ ΕΚΦΡΑΣΗ ΚΙΝΗΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ.
Όλα αυτά προκαλούνται μετά από καταστροφή της μυελίνης από άλλους λόγους π.χ. κληρονομικούς και κυρίως στους άνδρες προκαλεί η αδρενολευκοδυστροφία και γενικά οι λευκοδυστροφίες των οποίων όμως η προέλευση είναι αμιγώς γενετική της διαταραχής και συγκεκριμένα του χρωμοσώματος Χ που οδηγεί και αυτή στην καταστροφή της μυελίνης.
Παρότι οι δύο αρρώστιες μοιάζουν στον κοινό στόχο που έχουν η ΣΚΠ είναι διαφορετικής παθογένειας και με μεγαλύτερη και καλύτερη ανταπόκριση στις θεραπείες λόγω της διαφορετικότητας της.
Σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις έχουμε συνύπαρξη των δύο νοσημάτων ή υπομορφών της.

Ετικέτες , , , ,

Comments (0)


<<<< Επόμενο νεότερο άρθρο Επόμενο παλαιότερο άρθρο >>>>
Συγγραφέας
  • Dr. Δημήτρης Κουντούρης border=
  • Όνομα: Dr D. Kountouris
  • Τοποθεσία: Αθήνα, Αττική, Greece
  • Σχετικά: Ο Δ. Κουντούρης τελείωσε το Πανεπιστήμιο (Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης) το 1975. Έκανε την ειδικότητά του στη Νευρολογική Πανεπιστημιακή Κλινική του Ruhr στη Γερμανία. Πήρε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής από το ίδιο πανεπιστήμιο. Επιπλέον, εκεί έκανε και την διατριβή του, ενώ προτάθη για την υφηγεσία. Εκλέχθη επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, καθώς επίσης επισκέπτης καθηγητής στη Βοστώνη, στην Ulm, και στη Ferrara. Από το 1988 ιδιωτεύει στην Ελλάδα. Είναι μέλος πολλών αμερικάνικων και ευρωπαϊκών εταιρειών. Έχει δημοσιεύσει πλήθος βιβλίων, ιατρικών δοκιμίων, δημοσιογραφικών άρθρων και πορισμάτων για διάφορες ασθένειες. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε πολλά παγκόσμια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια ως παρουσιαστής.
  • Προβολή πλήρους προφίλ
Προηγούμενες αναρτήσεις
Αρχεία
Σύνδεσμοι

Θυρεοειδίτιδα

Θέλετε να λαμβάνετε τα τελευταία μας νέα;
Δώστε το email σας:Η υπηρεσία παρέχεται από το FeedBurnerΣεβόμαστε απόλυτα τα προσωπικά σας δεδομέναOur site is at APN Greece Directory


ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ - Ηλεκτρονικό φυλλάδιο
Share