Η ΟΠΤΙΚΗ ΝΕΥΡΙΤΙΔΑ ΚΑΙ Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ

4:49 π.μ. by Dr D. Kountouris
ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΟΠΤΙΚΗΣ ΝΕΥΡΙΤΙΔΑΣ ΈΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΩΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΛΙΓΕΣ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ Ή ΑΚΟΜΑ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΑ ΕΑΝ ΧΟΡΗΓΗΘΕΙ ΑΝΤΙΦΛΕΓΜΟΝΩΔΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑ.
Μετά από την αντιφλεγμονώδης θεραπεία έχουμε μια βελτίωση ύστερα από δυο εβδομάδες έως ένα μήνα στους περισσότερους ασθενείς. Μετά από έξι μήνες το 95% των ασθενών εμφανίζει κατά 50% βελτίωση και σε μερικές περιπτώσεις φτάνει και λίγο παραπάνω. Κατά κανόνα, στις περισσότερες περιπτώσεις, το σύνολο των διαταραχών του οπτικού πεδίου επανέρχεται στο φυσιολογικό. Πέρα από αυτή την τυπική πορεία που έχουν τα περισσότερα περιστατικά, υπάρχουν και ορισμένες περιπτώσεις που κυρίως σε άτυπες οπτικές νευρίτιδες, με δυσκολία θεραπευτικά, χρειάζεται περαιτέρω διαγνωστική προσπάθεια. Η χρησιμοποίηση αρκετές φορές και εικονικών φαρμάκων στις άτυπες οπτικές νευρίτιδες σε ένα 15% των ασθενών, δείχνει αρκετή βελτίωση μετά όμως από μακροχρόνια θεραπεία.

Ετικέτες , , ,

Comments (0)


<<<< Επόμενο νεότερο άρθρο Επόμενο παλαιότερο άρθρο >>>>
Συγγραφέας
  • Dr. Δημήτρης Κουντούρης border=
  • Όνομα: Dr D. Kountouris
  • Τοποθεσία: Αθήνα, Αττική, Greece
  • Σχετικά: Ο Δ. Κουντούρης τελείωσε το Πανεπιστήμιο (Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης) το 1975. Έκανε την ειδικότητά του στη Νευρολογική Πανεπιστημιακή Κλινική του Ruhr στη Γερμανία. Πήρε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής από το ίδιο πανεπιστήμιο. Επιπλέον, εκεί έκανε και την διατριβή του, ενώ προτάθη για την υφηγεσία. Εκλέχθη επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, καθώς επίσης επισκέπτης καθηγητής στη Βοστώνη, στην Ulm, και στη Ferrara. Από το 1988 ιδιωτεύει στην Ελλάδα. Είναι μέλος πολλών αμερικάνικων και ευρωπαϊκών εταιρειών. Έχει δημοσιεύσει πλήθος βιβλίων, ιατρικών δοκιμίων, δημοσιογραφικών άρθρων και πορισμάτων για διάφορες ασθένειες. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε πολλά παγκόσμια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια ως παρουσιαστής.
  • Προβολή πλήρους προφίλ
Προηγούμενες αναρτήσεις
Αρχεία
Σύνδεσμοι

Θυρεοειδίτιδα

Θέλετε να λαμβάνετε τα τελευταία μας νέα;
Δώστε το email σας:Η υπηρεσία παρέχεται από το FeedBurnerΣεβόμαστε απόλυτα τα προσωπικά σας δεδομέναOur site is at APN Greece Directory


ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ - Ηλεκτρονικό φυλλάδιο
Share