ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΒΛΑΣΤΟΚΥΤΤΑΡΑ

12:36 μ.μ. by Dr D. Kountouris
Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΩΝ ΒΛΑΣΤΟΚΥΤΤΑΡΩΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΡΕΙΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΣΩΣΤΑ: ΓΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ, ΤΡΟΠΟ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΛΑΝΟ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ.
Βέβαια για να επιτευχθούν και τα τρία θα ήταν ιδανικό και θα μπορούσαμε για τα βλαστοκύτταρα να πούμε ότι έχουμε θεραπεία ρουτίνας.
Δυστυχώς αυτό, για τη σκλήρυνση κατά πλάκας δεν είναι ακόμη εφικτό.
Κατά κύριο λόγο, δεν ξέρουμε την αιτία της με σαφήνεια.
Δεύτερον η εφαρμογή των βλαστοκυττάρων θα μπορούσε να γίνει μόνο σαν υποκατάστατο της μυελίνης, η οποία είναι και αυτή που καταστρέφεται στη σκλήρυνση κατά πλάκας.
Ακόμη και αυτό, δεν έχει γίνει τελείως δυνατό.
Έτσι λοιπόν η υπόθεση με τα βλαστοκύτταρα είναι στη σκλήρυνση κατά πλάκας σαν το «λόττο».
Αν κάποια από τα ερευνητικά προγράμματα σκοντάψει επάνω σε μια σταθερή «κατασκευή» βλαστοκυττάρων μυελίνης θα γίνει το πρώτο μεγάλο βήμα.
Το θέμα είναι πότε?

Ετικέτες , , , ,

Comments (0)


<<<< Επόμενο νεότερο άρθρο Επόμενο παλαιότερο άρθρο >>>>
Συγγραφέας
  • Dr. Δημήτρης Κουντούρης border=
  • Όνομα: Dr D. Kountouris
  • Τοποθεσία: Αθήνα, Αττική, Greece
  • Σχετικά: Ο Δ. Κουντούρης τελείωσε το Πανεπιστήμιο (Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης) το 1975. Έκανε την ειδικότητά του στη Νευρολογική Πανεπιστημιακή Κλινική του Ruhr στη Γερμανία. Πήρε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής από το ίδιο πανεπιστήμιο. Επιπλέον, εκεί έκανε και την διατριβή του, ενώ προτάθη για την υφηγεσία. Εκλέχθη επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, καθώς επίσης επισκέπτης καθηγητής στη Βοστώνη, στην Ulm, και στη Ferrara. Από το 1988 ιδιωτεύει στην Ελλάδα. Είναι μέλος πολλών αμερικάνικων και ευρωπαϊκών εταιρειών. Έχει δημοσιεύσει πλήθος βιβλίων, ιατρικών δοκιμίων, δημοσιογραφικών άρθρων και πορισμάτων για διάφορες ασθένειες. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε πολλά παγκόσμια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια ως παρουσιαστής.
  • Προβολή πλήρους προφίλ
Προηγούμενες αναρτήσεις
Αρχεία
Σύνδεσμοι

Θυρεοειδίτιδα

Θέλετε να λαμβάνετε τα τελευταία μας νέα;
Δώστε το email σας:Η υπηρεσία παρέχεται από το FeedBurnerΣεβόμαστε απόλυτα τα προσωπικά σας δεδομέναOur site is at APN Greece Directory


ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ - Ηλεκτρονικό φυλλάδιο
Share