ΟΙ ΙΝΤΕΡΦΕΡΟΝΕΣ ΚΑΙ Η ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ

3:12 π.μ. by Dr D. Kountouris

ΠΡΟΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ 20ΟΥ ΑΙΩΝΑ ΟΛΟΙ ΗΛΠΙΖΑΝ ΣΤΙΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΟΤΙ Η ΙΝΤΕΡΦΕΡΟΝΗ ΘΑ ΕΛΥΝΕ ΤΟ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗΣ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ. ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ 21ΟΥ ΑΙΩΝΑ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΕΧΑΣΑΝ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ.
Η ιντερφερόνη-β με την μορφή – β1b ή b1α ή β1α βγήκε στην αγορά σαν θεραπευτική πανάκεια για την σκλήρυνση κατά πλάκας. Αυτό, βέβαια, δεν έγινε ποτέ και έτσι σήμερα, αφού «δοκιμάσθηκε» σε χιλιάδες ασθενείς, γίνεται χρήση της με την ελπίδα ότι θα μειώσει την ένταση και τις «ώσεις» της νόσου.
Βέβαια, και οι ίδιες οι εταιρείες παραγωγής σημειώνουν ότι η ουσία δεν έχει δράση στην χρόνια προϊούσα μορφή της σκλήρυνσης κατά πλάκας, παρόλο που ο μηχανισμός της παθογένειας της αρρώστιας είναι ίδιος.
Βέβαια, για αρκετές από τις παρενέργειες, και κυρίως της αποδυνάμωσης του ανοσοποιητικού με συχνούς πυρετούς, γίνεται αναφορά τώρα με βεβαιότητα. Μάλιστα, προτείνεται ταυτόχρονα παράλληλη δερματοτροφική, αντιγριππική, αντιφλεγμονώδης αγωγή.
Η ιντερφερόνη-β ανήκει στην ανθρώπινη βιοχημική ομάδα των κυττοκινών, που σε ορισμένες περιπτώσεις δείχνει ανοσοτροποποιητική δράση και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.
Έτσι, λοιπόν, έγινε η σκέψη ότι γενετικά τροποποιημένη και αναπαραγόμενη με αντικατάσταση κάποιων πρωτεϊνικών αναλύσεων, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την θεραπεία της σκλήρυνσης κατά πλάκας.
Συγκεκριμένα, θεωρείτο ότι θα επηρέαζε αρνητικά την σύνθεση κάποιων άλλων προφλεγμονωδών κυττοκινών, όπως το ΤΝΑα-παράγοντα και της γ-ιντερφερόνης μέσω της καταστολής των Τ-κυττάρων και των μακροφάγων κυττάρων.
Μετά από μια κλινική εμπειρία τουλάχιστον μιας δεκαετίας με χιλιάδες ασθενείς φαίνεται ότι το θεωρητικό αυτό μοντέλο θεραπείας ήταν και αυτό στα πλαίσια της προσδοκίας της φιλελεύθερης αγοράς, που κατέπεσε τελευταία τόσο άδοξα.

Ετικέτες , , , ,

Comments (0)


<<<< Επόμενο νεότερο άρθρο Επόμενο παλαιότερο άρθρο >>>>
Συγγραφέας
  • Dr. Δημήτρης Κουντούρης border=
  • Όνομα: Dr D. Kountouris
  • Τοποθεσία: Αθήνα, Αττική, Greece
  • Σχετικά: Ο Δ. Κουντούρης τελείωσε το Πανεπιστήμιο (Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης) το 1975. Έκανε την ειδικότητά του στη Νευρολογική Πανεπιστημιακή Κλινική του Ruhr στη Γερμανία. Πήρε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής από το ίδιο πανεπιστήμιο. Επιπλέον, εκεί έκανε και την διατριβή του, ενώ προτάθη για την υφηγεσία. Εκλέχθη επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, καθώς επίσης επισκέπτης καθηγητής στη Βοστώνη, στην Ulm, και στη Ferrara. Από το 1988 ιδιωτεύει στην Ελλάδα. Είναι μέλος πολλών αμερικάνικων και ευρωπαϊκών εταιρειών. Έχει δημοσιεύσει πλήθος βιβλίων, ιατρικών δοκιμίων, δημοσιογραφικών άρθρων και πορισμάτων για διάφορες ασθένειες. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε πολλά παγκόσμια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια ως παρουσιαστής.
  • Προβολή πλήρους προφίλ
Προηγούμενες αναρτήσεις
Αρχεία
Σύνδεσμοι

Θυρεοειδίτιδα

Θέλετε να λαμβάνετε τα τελευταία μας νέα;
Δώστε το email σας:Η υπηρεσία παρέχεται από το FeedBurnerΣεβόμαστε απόλυτα τα προσωπικά σας δεδομέναOur site is at APN Greece Directory


ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ - Ηλεκτρονικό φυλλάδιο
Share