Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΗΣ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗΣ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΜΕ ΚΟΡΤΙΖΟΝΗ

4:30 π.μ. by Dr D. Kountouris

ΣΕ ΜΙΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕ ΚΟΡΤΙΚΟΣΤΕΡΟΕΙΔΗ ΕΧΟΥΜΕ ΘΕΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ. ΑΥΤΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΕΚΤΙΜΩΝΤΑΙ ΑΝΑΛΟΓΑ.
Η κορτιζόνη παραμένει ένα από τα πιο εύκολα, φθηνά και σε πολλές περιπτώσεις ιδιαίτερα αποτελεσματικά φάρμακα για τη θεραπεία της σκλήρυνσης κατά πλάκας. Έχει το ιδιαίτερο προνόμιο να δρα άμεσα και θετικά στις φλεγμονώδεις διαδικασίες και να περιορίζει το οίδημα στα κύτταρα του εγκεφαλικού φραγμού.
Μέσω μοριακών διαδικασιών σε ειδικούς κυτταρικούς σχηματισμούς, η κορτιζόνη έχει μια ανοσοκατασταλτική δράση. Χαρακτηριστικά, εμποδίζει την είσοδο των Τ-λεμφοκυττάρων και των κυττοκινών από το αίμα στο κεντρικό νευρικό σύστημα, που μεταφέρουν τη φλεγμονώδη διαδικασία στον εγκέφαλο. Για αυτό το λόγο είναι και ιδανική για θεραπεία εφόδου. Επίσης, αυτές οι ιδιότητές της την κάνουν ικανή για επέμβαση κάθε χρονική στιγμή που υπάρχει όξυνση της συμπτωματολογίας.
Τελευταίες έρευνες που έγιναν με την μαγνητική τομογραφία και τις πολύωρες ηλεκτροεγκεφαλογραφικές καταγραφές έδειξαν ότι το θετικό αποτέλεσμα μιας σωστής κορτιζονοθεραπείας μπορεί να κρατήσει και πάρα πολύ καιρό. Βέβαια, χρειάζεται προσοχή για λοιμώξεις, θρομβώσεις, αιμορραγίες, υπέρταση, ηπατικές λειτουργίες, ορμονικές διαταραχές κλπ.
Για τον λόγο αυτό η παρουσία ενός κλινικού γιατρού που θα έχει το ζύγισμα ενεργειών, παρενεργειών είναι απαραίτητο. Η ομαλή, όμως, συνεργασία γιατρού – ασθενούς μπορεί να λύσει το πρόβλημα για χρόνια.

Ετικέτες , , , ,

Comments (0)


<<<< Επόμενο νεότερο άρθρο Επόμενο παλαιότερο άρθρο >>>>
Συγγραφέας
  • Dr. Δημήτρης Κουντούρης border=
  • Όνομα: Dr D. Kountouris
  • Τοποθεσία: Αθήνα, Αττική, Greece
  • Σχετικά: Ο Δ. Κουντούρης τελείωσε το Πανεπιστήμιο (Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης) το 1975. Έκανε την ειδικότητά του στη Νευρολογική Πανεπιστημιακή Κλινική του Ruhr στη Γερμανία. Πήρε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής από το ίδιο πανεπιστήμιο. Επιπλέον, εκεί έκανε και την διατριβή του, ενώ προτάθη για την υφηγεσία. Εκλέχθη επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, καθώς επίσης επισκέπτης καθηγητής στη Βοστώνη, στην Ulm, και στη Ferrara. Από το 1988 ιδιωτεύει στην Ελλάδα. Είναι μέλος πολλών αμερικάνικων και ευρωπαϊκών εταιρειών. Έχει δημοσιεύσει πλήθος βιβλίων, ιατρικών δοκιμίων, δημοσιογραφικών άρθρων και πορισμάτων για διάφορες ασθένειες. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε πολλά παγκόσμια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια ως παρουσιαστής.
  • Προβολή πλήρους προφίλ
Προηγούμενες αναρτήσεις
Αρχεία
Σύνδεσμοι

Θυρεοειδίτιδα

Θέλετε να λαμβάνετε τα τελευταία μας νέα;
Δώστε το email σας:Η υπηρεσία παρέχεται από το FeedBurnerΣεβόμαστε απόλυτα τα προσωπικά σας δεδομέναOur site is at APN Greece Directory


ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ - Ηλεκτρονικό φυλλάδιο
Share